Ridskolans blogg

Ridskolans blogg

Om ridskolan

Här är en blogg med information om ridskolan

Årsmöte

RidskolaPosted by Frida Berglin 2019-02-17 19:55:08
Kom ihåg att anmäla dig till årsmötet den 23/2!smiley

Plats: Grevagården
Årsmöte US 15.00
Årsmöte SRS 16.00
Uppmärksamma årets prestationer 17.00
Middag 18.00

Kostnad Middag: Vuxna och barn 13 år+; 200 kr, barn under 13 år; 120 kr

Anmälan på Horsemanager

Handlingar ligger uppe på hemsidan

In och anmäl er direkt så ses vi!

/ SRS styrelse

  • Comments(0)//blogg.jutagardensstuteri.se/#post1506

Middag årsmöte

RidskolaPosted by Frida Berglin 2018-02-05 14:02:48
I morgon är sista anmälningsdag till middagen efter Årsmötet. Anmälan görs på horsemanager. Glöm inte att anmäla eventuella allergier till ordförande Joakim Karlqvist joakim.karlquist.cgsc0801@gmail.com. Handlingarna till mötet ligger nu uppe på hemsidan. Välkomna!

  • Comments(0)//blogg.jutagardensstuteri.se/#post1382

Årsmöte och middag

RidskolaPosted by Frida Berglin 2018-01-18 13:39:55
Välkommen på vårt Årsmöte och middag


- Årsmötet för ungdomssektionen - börjar kl 15.00. Det är klubbens medlemmar mellan 7-25 år som tillhör ungdomssektionen. På mötet kommer 2017 verksamhet presenteras och styrelsen för 2018 kommer att väljas. Välkomna!

- Årsmöte för Skultorps Ryttarsällskap - börjar kl 16.00. Handlingar till årsmötet kommer ligga ute på hemsidan och som blädderex. i Cafterian.

- Prisutdelning - Efter årsmötet samlas vi och uppmärksammar goda prestationer under året, bland annat årets Klubbmästare.

- Middag - Efter prisutdelningen sätter vi oss till bords och äter mat tillsammans. Efter middagen fortsätter festen på övervåningen där vi minglar och har det trevligt tillsammans.

VÄLKOMNA!

Anmälan görs på Horsemanager och du kan välja att anmäla dig till bara middagen, årsmötet eller bägge. Hoppas vi ses!  • Comments(0)//blogg.jutagardensstuteri.se/#post1373

Påskacupen

RidskolaPosted by Frida Berglin 2017-03-23 14:52:43
Nu är propositionen till vår populära påskacup ute!

Hopp
DressyrAnmälan på TDB (och i stallet för ridskoleryttare). Sök under arrangemang så hittar du dom eller hitta länken via vår hemsida.

smiley  • Comments(0)//blogg.jutagardensstuteri.se/#post1248

Anmälan till årsmöte

RidskolaPosted by Frida Berglin 2017-02-08 13:48:49
Nu går det att anmäla till årsmötet och middagen.
Det har stått på horsemanager att det endast var för medlemmar. Det var jag (Frida B) som missat klicka ur en ruta. Detta har jag nu fixat.

Alla är välkomna!
  • Comments(0)//blogg.jutagardensstuteri.se/#post1229

Återförenade

RidskolaPosted by Frida Berglin 2017-01-13 18:35:17
Lyckades knäppa den här bilden i onsdags när SA-gänget återförenades efter juluppehållet. Ett kärt återseende av alla kompisar smiley

//Frida B

  • Comments(0)//blogg.jutagardensstuteri.se/#post1218

Fälttävlan

RidskolaPosted by Frida Berglin 2016-07-31 22:57:39

I lördags var det tävlingar på Ljuslingsbacken och som ni kunnat läsa hade us anordnat en gemensam aktivitet.

Under dagen skulle Åsa Alsterlund starta två hästar First Luck (Lucky Point HE (SWB) - Jaguar Äg: Marianne Carlsson) och Cascad Verde (Äg: Gunnel Marwen), Ella Larsson skulle rida Åsas häst All cash (Slanten) (Cagancho - Pentagon (ex Paspartout) Äg: Åsa Alsterlund), Frida Jonsson sin Trestena Blushing Queen (Molstabergs Sandstorm - Digamist Äg: Anna Jonsson)
Även Kajsa Engwall skulle starta sin Kilkee Boy men tyvärr hade han inte varit helt frisk så han fick stanna hemma. Som Kajsa så klokt sa "Det kommer alltid fler tävlingar men jag har bara en ponny" smiley

Samling med us var 10.30 men tävlingen drog igång redan kl 07 med Åsa som första startande i sin klass. Även om jag (Frida B) och Agnes satsade på att vara där och se första starten så vaknade ingen av oss av klockan smiley Men på plats gjorde Åsa och First Luck en fantastisk ritt och kammade ihop 77,76%! Vilket blev 33,4 straffpoäng. (Man tar dressyrresultatet minus 100 gånger 1,5. 77,76-100=22,24, 22,24*1,5=33,36) Alla våra SRS:are visade på fin fina dressyrresultat under dagen, alla över 65%! När dressyrritten är riden skall banhoppningen ske inom 30 minuter inom fälttävlan.

Starterna var utspridda under dagen men till kl 11 hade många SRS:are slutit upp och vi tittade alla på Åsas andra runda på banhoppningen med Cascad Verde.


Vilket gäng! smiley

Nu hade alla SRS:are ridit dressyr och banhoppning var det en paus innan terrängen startade. Vi fick då chansen att hänga med Ella och Åsa när de gick banan. De förklarade hur det gick till ,allt från starten till hur man skulle rida på svåra hinder och tänka utefter banan.

Vid ett av hindren mötte vi på två välbekanta ansikten!

Det var Lars och Ella Lindegårdh som var hindervakter. Under dagen syntes många välbekanta ansikten bland funktionärerna. Kul att se! smiley

Lars och Ella skulle under terränghoppningen kontrollera att ryttarna passerade hindren på korrekt sätt och rapportera detta till tävlingsledningen. Vi stannade såklart och pratade lite smiley

Detta var en backen som Ella och Åsa skulle upp för. Det mustade endel i benen när vi var uppe på toppen. Man förstår att hästarna måste vara vältränade för att klara detta utthållighetsprov. Uppe på toppen skulle de dessutom hoppa över ett hinder! Och ska man upp så måste man komma ner
Även detta med ett hinder i nedförsbacke!

När vi kom vidare visade även Ellas mamma Carina hur det ska se ut när man hoppar över hinderna smiley

När vi gått banan tog vi plats vid vattenhindret för att kolla på de första ekipagen.
Agnes trivdes med alla goa SRS:are!

Först ut var ponny klassen där vi fick se Frida Jonsson rida en superfin ritt!

När ponnyerna var klara startade hästarna med den svåraste klassen. Vi tittade bland annat på när de red upp för backen, när de hoppade en grav med hinder och hoppade nedför
Tillslut var det Ella och Åsas klass som drog igång. Även här gick det super och vi hejade på och adrenalinet var på max. Vilken häftig (och lite läskig) grej! Här blev det inget fotograferat, var alldeles för uppjagad för att komma ihåg att ta kort haha.

Resultatmässigt så gick det toppen för alla och Åsa vann sin klass på Cascad Verde och Ella kom 3:a, Frida kom även hon 3:a precis utanför pallplats.

Tack ungdomssektionen som anordnade denna roliga aktivitet och alla ni som var med och gjorde den till en så rolig heldag! Även tack till Åsa, Ella, Ella och Kajsa med team som guidade runt oss runt på tävlingen och svarade på alla våra frågor. Ni är toppen! smiley


  • Comments(1)//blogg.jutagardensstuteri.se/#post1146

Studiebesök Stuteri KL (obs långt!)

RidskolaPosted by Frida Berglin 2016-05-23 16:16:33

I lördags var vi iväg till Stuteri KL. Dagen började med samling på Jutagården för inpackning i bilar och gemensam färd mot Björketorp. Totalt var vi 34 stycken som åkte. Frida, Johan, Noak och Vilmer hade hästtransporten med så som Frida sa ”om drömhästen står där kan man ta med den hem direkt!” smiley


Direkt när vi svängde in på gården kunde vi se flera föl och ston som gick och betade. Man blev helt klart väldigt fölsjuk med en gång smiley

Vi togs emot av Kurt som presenterade gården och sin verksamhet. Vi var spända på vad vi skulle få se och man kanske till och med kunde få klappa på något föl.

Vi började med att gå in i en av hagarna närmast huset där det gick en flock med russton som snart skulle föla. Kurt berättade om alla hästar och vilken härstamning dom hade. Man slogs direkt av Kurts stora intresse för sina hästar och hur väl han kände varje individ och visste vilken härstamning de hade och vilka föl de hade fått och även hur många poäng de hade fått på visningar och annat. Imponerande med tanke på att han hade runt 90 hästar på gården och varje år får ca 20-30 föl! Hästarna kom genast fram och ville bli klappade och kelade med! I hagen träffade vi på Obells mamma och Orkans helsyster.

Obells mamma Fonda

Mys med Parina som är Orkans helsyster

Sedan gick vi vidare och hälsade på Flinga och Inka. Flinga är Nicosia kl och Robina kl:s mamma och Inka som är Santiago KL:s mamma. Kurt hade varit och hämtat dem hos en av tjejerna Julia som just nu rider dem, bara för att vi skulle kunna få hälsa på dom. Roligt tyckte vi!

Flinga
Inka

Turen gick vidare till en liten hage precis framför huset där några minishettlandsston gick som precis skulle föla och ett som hade fölat bara några dagar innan vi kom. Ett sto var även väldigt nära fölning, Kurt sa att hon kanske till och med skulle föla när vi var där. Vi hoppades men tyvärr tyckte hon nog att uppmärksamheten var lite väl mycket för att föla så vi fick nöja oss med mycket mys och gos. Det lilla fölet som bara var några dagar gammal var så söt och vi kunde knappt slita oss från hagen för att kolla på fler hästar.

Vi gick vidare och tittade på några av hingstarna


Prakt KL

Ursus 512

Stans kl

Och även på en flock med ston som skulle med till invigningarna och de stora tävlingarna i Aachen. Totalt skulle 10 hästar med och visas i flock som första nummer vid invigningen. Nu skulle dom vaccineras och förberedas inför resan ner till Tyskland. Om ni minns så var Kurt och ett 20 tal hästar med i Globen. Sök på stuteri KL och globen på youtube så hittar ni det!Vi gick vidare in i en av hagarna och fick träffa på New Forest stona. I år var det inga av dem som var dräktiga.

fr.v. Nicosias halvsyster Nicolina, Symfoni som är halvsyster till Robina och Santiago, Santiagos helsyster Tosca och Toya halvsyster till Nicosia.
fr.v. Roella, Tosca, Tilja och Nicolina

Så sociala och snälla hästar trots att vi var ca 40 st som kom in i hagen kom de fram och skulle hälsa och gosa!


Robinas helsyster Tilja KL

Vi gick vidare genom hagarna och efter en stund kom vi fram till Hingsten Fanér som är pappa till vår Orkan kl och han hade två ston med föl med sig. Dessa tyckte bäst om att se oss på lite håll så vi fick se när de travade runt i hagen. Det var fantastiskt fint att se hästarna springa runt på ängen och vi kunde sitta ute i gräset och titta på när dom visade upp sig. Kurt förklarade att stona är lite rädda om sina föl den första tiden och kan därför vara svåra att komma nära. Något som vi självklart accepterade.

Nästa stopp var en hage med minishettlandsponnyer och föl. Det var hingsten Pokerface


Tillsammans med Rosenknopp, Loka och Myra med föl


Myra och Rosenknopp

Loka

Nu började det kurra i våra magar och vi gick tillbaka till gården för att äta vår medhavda lunch. Såklart passade vi på att sitta utanför minishettishagen. Man kan inte få för mycket av minishettisar och föl !

Sedan tog vi bilarna och åkte runt till olika hagar. Först besökte vi 1 och 2 års hingstarna

Där träffade vi Obells halvbror Umon kl

Och Urbino kl som är halvbror till vår Nicosia.

Sedan åkte vi och kollade på hinsten Rital kl som är halvbror med Obell kl


Tillsist fick de som ville följa med tillbaka till gården för att få en genomgång i att visa upp häst. Kurt pratade om vad han tittar på som domare och en av de tjejerna som hjälper honom på gården visade hur hon visar upp häst vid hand. Väldigt lärorikt och vi plockade med oss lite tips och trix med hem!

Vi kunde inte åka utan att ha sagt hej då till minishettisarna och kolla om det hade kommit något mer föl när vi var borta. Agnes följde med in och var helt överlycklig och skrattade även för första gången smiley Hästar är bäst helt enkelt!

Tillslut lyckades vi slita oss ur hagen och börja resan hem igen. Fulla med intryck och ganska trötta men mycket glada! (och tyvärr utan några hästar, denna gången ;-)


Fotografer är familjen Wilma Johansson som även hjälpt till att komma ihåg och sätta rätt hästnamn på rätt häst. Vår alldeles egen Stuteri KL proffs!, familjen Sandelin/ Hoffstedt och Kristina Granholm.

/ Frida Berglin  • Comments(4)//blogg.jutagardensstuteri.se/#post1138
Next »