Ridskolans blogg

Ridskolans blogg

Om ridskolan

Här är en blogg med information om ridskolan

US Julavslutning

RidskolaPosted by Elsa Zabel 2017-11-26 10:34:14

Vill du avsluta terminen på bästa möjliga sätt? Då ska du komma på ungdomssektionens julavslutning! Söndagen den 17/12 kl. 16:00 på Jutagården. Det kommer vara många uppträdanden och shower och och julstämningen kommer vara på topp. Inträde är gratis och anmälan sker via Horsemanager, alla är välkomna så ta med vänner och familj!

Vid frågor, konstakta Ellen: 0708884395  • Comments(0)//blogg.jutagardensstuteri.se/#post1355

US Julavslutning

RidskolaPosted by Elsa Zabel 2017-11-25 20:16:48

Vill du avsluta terminen på bästa möjliga sätt? Då ska du komma på ungdomssektionens julavslutning! Söndagen den 17/12 kl. 16:00 på Jutagården. Det kommer vara många uppträdanden och shower och och julstämningen kommer vara på topp. Inträde är gratis och anmälan sker via Horsemanager, alla är välkomna så ta med vänner och familj!

Vid frågor, konstakta Ellen: 0708884395  • Comments(0)//blogg.jutagardensstuteri.se/#post1353

Startlistor till morgondagens bålbärshoppning

RidskolaPosted by Elsa Zabel 2017-06-03 22:07:47
Nu ligger även startlistorna till blåbärshoppningen uppe. Hoppas vi ses imorgon! smiley


  • Comments(0)//blogg.jutagardensstuteri.se/#post1298

US Lingondressyr 4/12

RidskolaPosted by Elsa Zabel 2016-11-16 20:16:51

Söndagen den 4/12 äger SRS ungdomssektions första lingondressyr rum!

Det är en dressyrtävling som främst riktar sig till de oerfarna ryttarna som aldrig eller endast tävlat någon enstaka gång. Men såklart får alla som vill vara med.

Anmälan är nu öppen och sker på en lista i stallet eller på mail till elsazabel@hotmail.com. Vid frågor kontakta Elsa Zabel på telefon på 0706-489912 eller skicka ett mail.

Mer information finns bifogat nedan.

Hjärtligt välkomna!

  • Comments(0)//blogg.jutagardensstuteri.se/#post1193

Kick Off 3/9

RidskolaPosted by Elsa Zabel 2016-08-03 08:31:45
Snart är det dags för en ny spännande och lärorik termin. Det innebär också fler US-aktiviteter!

Vill du få bästa möjliga start tillsammans med Ungdomssektionen och resten av Skultorps medlemmar är du välkommen till vår Kick Off den 3:e september. Detta är ett roligt sätt att umgås med alla härliga människor i klubben men också att få en kul och mysig start på terminen. Anmälan sker via horsemanager. För mer information, läs planschen som finns bifogad som pdf-fil.

Alla är välkommna, stora som små!
Hoppas vi syns där!
  • Comments(0)//blogg.jutagardensstuteri.se/#post1147

Inridning av unghäst med Paulin Oldin

RidskolaPosted by Elsa Zabel 2016-05-28 23:53:41

I fredags ägde den allra sista temadagen rum, inrigning av unghäst med Paulin Oldin.


Paulin hade med sig en 3-årig valack, vid namn Love Game, även kallad Love. Tillsammans med Åsa Alsetrlund höll hon i en mycket intressant och lärorik clinic om hur man rider in unghästar enligt Flyingemodellen. Vi fick med oss många bra tips om hur man ska gå till väga men också om hur viktigt det är att alltid tänka på säkerheten, i synnerhet när man håller på med unghästar.

Paulin började med att presentera sig och förklarade och visade sedan hur man ska introducera nya saker inför en unghäst för att få den så trygg i situationen som möjligt. Till exempel använde hon ett schabrak och en maggjord på hästen innan hon introducerade sadeln. Det var viktigt att göra allt stegvis och vara väldigt systematisk och noggrann. Efter varje sak hade introducerats longerades Love så han skulle känna hur det kändes att springa med den nya utrustningen. Eftersom han egentligen redan var inriden var han såklart van vid all utrustning sedan innan.

Till slut var det dags att börja rida. Men innan man sitter upp på en oinriden unghäst måste man först hänga på den för att öka hästens acceptans. Paulin och Åsa visade hur man skulle göra för att sedan sitta upp och rida på riktigt. Till att börja med ledde Paulin Love medan Åsa satt på, för att gradvis sedan övergå till att Åsa red mer och mer själv. Sist på temadagen fick vi se Paulin rida runt ridhuset samtidigt som hon förklarade vad hon gjorde.

Det vi kan ta med oss från den här temadagen är att det är väldigt viktigt att alltid tänka på säkerheten och vara extra systematisk, lugn och noggrann när man håller på med unghästar. (och annars också såklartsmiley) Paulin och Åsa fick alla moment att se lekande lätt ut, men det är verkligen inte så lätt som man kan tro. Mycket lärorik och rolig temadag!

Nu är temadagarna över för den här terminen och vi ser redan fram emot vad höstens temadagar har att bjuda på!  • Comments(0)//blogg.jutagardensstuteri.se/#post1143