Ridskolans blogg

Ridskolans blogg

Om ridskolan

Här är en blogg med information om ridskolan

Nästa temadag den 20/11

RidskolaPosted by Fanny Nilsson 2018-11-13 10:54:15

På tisdag den 20:e är det dags för nästa temadag. ”Inspirationskväll med foder i fokus.”

Anmälan via horsemanager.

Djur och Natur delar ut goddiebags till alla anmälda ridskoleelever. Dessutom lottas det ut ett täcke till någon i publiken.

Varmt välkomna!

  • Comments(0)//blogg.jutagardensstuteri.se/#post1474

Summering av SPC 2018

RidskolaPosted by Fanny Nilsson 2018-11-12 21:26:42

Nu är Skultorp Pony Cup över för den här gången och vi har verkligen haft tre fantastiska tävlingsdagar! Wow!!! Vi känner oss mycket nöjda med detta stora arrangemang och vi kan nu pusta ut, sträcka på oss ordentligt och ge oss en stor klapp på axeln allihop som varit inblandade. Vi gjorde det! Det blev precis så bra som vi hade hoppats på om inte kanske till och med ännu bättre.smileysmileysmiley

Under helgen har vi haft klasser från LE-LA, vi har haft kval till Sverigeponnyn, vi har haft över 600 starter, och över 250 ekipage på plats. Under dessa tre dagar har det gjorts över 220 funktionärspass fördelat på 125 medlemmar där många har gjort flera pass och över 20 personer varit delaktiga hela helgen samt att ett 20-tal bakat hembakat fika hemifrån. Vi har haft en lyckad caféförsäljning till ryttare, familj, publik mm under alla tre dagar och serverat funktionärsfika till över 100 personer. Equisport har varit här och sänt tävlingarna på deras webb-tv kanal, tävlingsfotograf Mi Ritzén har tagit kort på våra tävlingsryttare, Skara Hästsport har varit på plats och sålt hästgrejer, vi har haft tre populära lotterier med fantastiska sponsorpriser, en instagramtävling med hashtag ”Skultorpponycup” där bästa bild med flest likes vann fina priser. Vi har haft totalt 14 underbara sponsorer som bidragit på olika sätt för att vi ska kunna genomföra detta arrangemang på bästa möjliga tänkbara sätt. Samt att vi varit på fina Grevagården Hästsportcenters anläggning och haft ett fint samarbete med Lotta Wahlborg.

Jag vill rikta ett stort tack till alla inblandade. Tillsammans gjorde vi denna tävling till något stort.. Man känner sig oerhört glad och stolt över att få tillhöra Skultorp och detta gäng som alla ligger bakom att vi vågar tänka stort. Utan alla medlemmars insats hade man aldrig kunnat planera för ett tredagars meeting med så mycket starter. Och även fast det såklart innebär en hel del jobb så känns det som vi alla var rörande överens om att vi har haft riktigt roligt. Någonting ingen av oss hade velat gå miste om. Stämningen var verkligen på topp bland funktionärer och tävlande. Många glada tillrop och tackhälsningar strömmade in under helgen men även så här i efterhand har många hört av sig och tackat för fina tävlingsdagar, ett bra arrangemang, duktiga och trevliga funktionärer, fin miljö, bra struktur, fina priser, god mat osv osv.

Här är ett av många fina hälsningar som jag bara inte kan låta bli att dela med mig av:

”Hej!

Jag vill tacka för en trevlig o rolig helg tillsammans med Er, SRS, Grevagården.

Jag var under fredagen- o lördagskväll funktionär på framridningen och där har tävlingen fått mycket beröm, några kommentarer:

-trevligt mottagande på parkeringen,

-alla med ”reflexvästar” hälsa de på alla,

-lyckat alla till oavsett klubb.

Har det varit struligt någonstans så tycker de att funktionärerna har löst allt efter bästa förmåga.

Höjdpunkten var i fredags när Ulricehamns klubb kom fram till mig innan tävlingen ens hade börjat o tackade för en fin tävling. Flera har tackat för ett fint arrangemang, med så mycket ”personal” runt tävlingsområdet.

Jag måste också berömma ryttarna o deras föräldrar oxå. Inte ett hårt el surt ord har jag hört.

Nu är det ett år till nästa, Lika bra att börja tagga.......

Kram Martina”


__________________________________________________________________________________________________________________SRS hade under helgen hela 20 hemmaekipage som deltog i tävlingen.

Selma Pettersson – Svend

Ingrid Palm – Robina KL

Ronja Jacobsson – Torpalyckans Effecct

Tilde Rydberg – Son of a Bitch

Moa Hedberg – Mode

Ella Lindegårdh – Toftegårdens Alcazar

Emilia Nilsson – Elwis

Nellie Jungåker Örtadalens Alfa

Alma Hoffstedt Sandelin – Nors Epops

Vera Hoffstedt Sandelin – Little Space man

Noelia Fred – Nicosia

Johanna Larsson – Sturevallens Hoppetossa

Vilma Andersson Rannikko- Notre Cavalier

Elina Jungåker – Örtadalens Alfa

Elina Jungåker – Jazzy Lady

Johanna Jarvén – Quse af Tindra

Elsa Nord – Finbar

Stina Fredén – Otterbank

Nikita Grundström – Roy –B

Linnea Green – Irishtown Silver Lady

Bäst rent resultatmässigt

1:a plats LC Ella Lindegårdh – Toftegårdens Alcazar

2:a plats LB Linnea Green – Irishtown Silver Lady

3:e plats LC Elina Jungåker Örtadalens Alfa

6:e plats LC Elina Jungåker – Örtadalens Alfa

3:e plats LB Elsa Nord - Finbar

7:e plats LC Elsa Nord – Finbar

I cuperna vann Elina och Alfa LC-cupen och Linnea Green och Lady kom på en fin 2:a plats i LB-cupen.

Extra kul med SRS-framgångar på vår egna tävlingar. Bra gjort allesammans.____________________________________________________________________________________________


På sociala medier har man kunnat se många fina bilder och härliga hälsningar som använt hashtag #skultorpponycup. Här är ett litet axplock för er som inte är så flitiga facebook och instagramanvändare:


______________________________________________________________________________________________Den mest långväga deltagaren kom hela vägen från Umeå, över 100 mil bort.

Såhär skriver de själva efter en lyckad helg:
___________________________________________________________________________________Både SLA och SN har skrivit om helgens tävling:
Artikel från SLA - Skultorps RS:s stortävling inleddes på Grevagården
https://www.sla.se/2018/11/09/skultorp-rss-stortavling-inleddes-pa-grevagarden/

Artikel från SLA - Lyckat genomförande av Skultorp Pony Cup
https://www.sla.se/2018/11/12/lyckat-genomforande-av-skultorp-pony-cup/

Artikel från SN - Stort intresse för ponnytävling på Grevagården
https://www.skovdenyheter.se/article/stort-intresse-for-ponnytavlingen-pa-grevagarden/

________________________________________________________________________________

Equisport sände tävlingarna under hela lördagen och söndagen:

En medlem, Åsa Diehm njuter av att följa SRS hemifrån tv-soffan. Här är Ronja Jacobsson i full färd med att genomföra sin ritt på Effeect:
___________________________________________________________________________________

Vi hade som jag nämnde tidigare första kvalet till Göteborg Horse Show tävling Sverigeponnyn. Hela 52 starter innebar att vi fick skicka hela 3 ekipage direkt till semifinal i Skandinavium. På första plats Alice Nyhus på Black Mistral, andra platsen gick till Lovisa Korneliusson på Bellview Harbour och tredje platsen till Sanna Throne Andersson på Truelight Darcy. Grattis och världens största lycka till i Göteborg önskar vi dessa tre toppenekipage!____________________________________________________________________________________
Fotograf Mi Ritzen fanns på plats under lördag och söndag och tog massvis med foton på alla tävlanden. Det tar några dagar för henne att sortera alla kort men så småningom kommer ni kunna köpa bilder från tävlingen via hennes sida Bilder för livet.Hon har dock redan nu lagt upp vinnarbilder från lördagens tävling och meddelar att det är fritt fram att dela eller spara ned dessa bilder på egna enheter.

Här hittar du hennes sida: https://photomemoriesbymi.smugmug.com/H%C3%A4star-Horses-/Hoppning-H%C3%A4star-Horses/2018-Skultorp-Pony-Cup/Priser-Skultorp-Pony-Cup-2018/n-MV8W8G/i-ck4ZXdk/A

Här kommer några av mina favoriter:
  • Comments(1)//blogg.jutagardensstuteri.se/#post1473

Fina priser finns att vinna

RidskolaPosted by Fanny Nilsson 2018-11-09 13:52:27
Fina priser finns att vinna under helgens två temadagar.

Fredag: Rykttävling
Lördag: Stalljakt på Jutagården

Mer info i ett tidigare blogginlägg.

  • Comments(0)//blogg.jutagardensstuteri.se/#post1472

Information till funktionärer som ska hjälpa till på SPC nästa helg

RidskolaPosted by Fanny Nilsson 2018-11-04 16:29:31
Jag har mailat ut till alla som är uppsatta på ett uppdrag under Skultorps Ryttarsällskaps stora tävling Skultorp Pony Cup nästa helg 9-11 november.


Här kommer samma info ifall jag skulle ha fel mailadress.HEJ PÅ ER!

TILL HELGEN SMÄLLER DET! J

TACK FÖR ATT DU BIDRAR MED DIN TID

Tillsammans hjälps vi åt och vi ser verkligen fram emot att tävlingen ska dra igång. Hoppas du gör det också. Det är verkligen jätteroligt att du vill vara med och bidra till en lyckad och väl genomförd tävlingshelg.

Det har varit ett enormt tryck på tävlingen. Många har velat anmäla sig och vi kommer ha över 600 starter under meetinget.

Det känns därför tryggt att vi är många funktionärer på plats… Det behövs verkligen för att genomföra detta stora arrangemang.

SAMLING

Alla funktionärer samlas i Konferensrummet på andra våning, ovanför cafeterian. Använd publikparkering.

Tidpunkt för samling:

Fredag KL 16:00

Lördag & Söndag FM 07:00

Lördag & Söndag EM 13:30

SLUTTIDER

Vi har tyvärr svårt att ge några definitiva sluttider för er som har EM/Kvälls-pass. Men vi tror att Fredagen, Lördagen och Söndagen slutar ca 21:00. Det är förhoppningsvis slut tidigare men innan man åker hem ska morgondagens klasser förberedas. Banan ska byggas om, anläggningen städas och fixas så allt är förberett till nästa dag. Söndagens funktionärer hjälps efter sista start istället åt att plocka ihop, bära bort hinder samt städa anläggningen innan hemfärd.

Har du förmiddagspass så beräknar vi att ni slutar ca 14:30. De nya funktionärerna kommer 13:30 och har funktionärsgenomgång till ca 14:00. Därefter går ni en stund omlott för att ha möjlighet att lämna över uppdraget samt informera den som byter av dig om saker som är bra att veta.

SRS BJUDER PÅ FUNKTIONÄRSFIKA

Under dagen bjuder SRS på fika och lunch till alla sina funktionärer. Detta kommer att serveras i ”baren” på andra våning, ovanför cafeterian.

Blir du mer hungrig så finns det självklart försäljning av både mat och fika Cafeterian som har öppet hela dagen.

FUNKTIONÄRSSCHEMA:

Här kommer ett funktionärsschema där du kan se vad du fått för uppdrag.


LÄS PÅ OM DITT UPPDRAG.

För att komma väl förberedd kan du läsa på om ditt uppdrag här: (Mer info kommer under funktionärsgenomgången vid ankomst.)

http://www.skultorpsrs.se/Tavling/Funktionarsbeskrivning/Attvarafunktionarvidhopptavling/

BRA INFO I RYTTARMEDDELANDET

För att vara riktigt bra förberedd kan det även vara bra att du läser igenom Ryttarmeddelandet där mycket bra information om tävlingen står.


Du kommer få mer info om tex säkerhet, telefonnummer till nyckelpersoner mm under funktionärssamlingen.

VILL DU SÄTTA DIG IN ÄNNU MER I TÄVLINGEN HITTAR DU MER INFO HÄR:

Proposition:

https://tdb.ridsport.se/meeting_propositions/22032

Preliminära startlistor publiceras inom kort på:

http://www.equipe.com/

Till sist vill vi bara hälsa er varmt välkomna och så laddar vi för att genomföra en riktigt bra tävling tillsammans / SRS Tävlingskommitté

  • Comments(0)//blogg.jutagardensstuteri.se/#post1471

Pay & Jump i tisdags

RidskolaPosted by Fanny Nilsson 2018-11-04 16:26:20
I tisdags var det Pay & Jump på Grevagården och två ridgrupper fick möjlighet att gå bort till den. Dessutom följde de ryttare som ska bort nästa helg och tävla SPC med bort som ett genrep inför den tävlingen. Vi hade med oss totalt 14 ryttare när vi skrittade från stallplan denna tisdag. Härlig stämning, föräldrar, ryttare och hästar på topp och förväntansfulla inför kvällens händelse. För flera var det första gången som de gick bort på något sånt här.
Väl på plats var det nog säkert ytterligare ett tiotal SRS:are på plats.

Både Jag och Frida var med och stöttade dem som ville ha lite extra support.

Nu efteråt sammanfattar vi kvällen som otroligt lyckad. Kul att den var så uppskattad och flertalet har poängterat efteråt att de tyckte detta var ett superroligt inslag i sin träning.

Hästar och Ryttare skötte sig super och det var riktigt roligt att vara iväg på detta tillsammans!
Något vi gärna gör om igen. smiley
Fotograf: Åsa Diehm


  • Comments(0)//blogg.jutagardensstuteri.se/#post1470

Sa-dag är över för den här gången.

RidskolaPosted by Fanny Nilsson 2018-11-04 16:22:58
I början på höstlovet var det dags för våra kära Stallassistenter att stå i fokus. SA-dagar måndag och tisdag där de själva fick vara med och påverka innehållet. De röstade fram att träna på longering, rida ut i skogen, ha löshoppning samt gå igenom klippning av häst. Vi hade som vanligt roliga dagar tillsammans med dessa härliga tjejer!

Tack för att ni är med och bidrar, alltid lika glada, intresserade och sugna på alla typer av aktiviteter!


  • Comments(0)//blogg.jutagardensstuteri.se/#post1469

Tack Åsa för en lyckad kväll

RidskolaPosted by Fanny Nilsson 2018-11-04 16:20:22
I måndags var det dags för terminens andra temadag. Tyvärr hade jag själv förhinder att delta men har pratat med flertalet medlemmar som var mycket nöjda med kvällen. Frida Berglin bidrog även med ett par kort efteråt.

Åsa hade med sig en treåring och en 6-åring och hade mest fokus på att prata om hur man hoppar in unghästar. Treåringen hade bara hoppat vid något enstaka tillfälle innan så flera i publiken tyckte det var spännande att se hur fint och avspänt den tog sig an uppgiften.

Åsa pratade också om sitt företag och hur hon utbildar hästarna hemma i hennes stall. Många förundras hur hon hinner med allt! Men det är ju Åsa vi pratar om... smiley

För vår egen del och våra unghästar som vi har i stallet var detta en givande kväll. De Stallassistenter som är med och rider våra unghästar var självklart på plats och tyckte att de fick med sig mycket bra kunskap, tips och ideér.

Tack Åsa för en bra Temadag och lycka till med alla dina planer framöver.


  • Comments(0)//blogg.jutagardensstuteri.se/#post1468

Unghästutbildning är kvällens temadag!

RidskolaPosted by Fanny Nilsson 2018-10-29 09:14:16
Anmälan till kvällens temadag-Unghästutbildning med Åsa Alsterlund är stängd på horsemanager men ni är hjärtligt välkomna ändå.
Hoppas vi ses ikväll!

  • Comments(0)//blogg.jutagardensstuteri.se/#post1467
Next »