Ridskolans blogg

Ridskolans blogg

Om ridskolan

Här är en blogg med information om ridskolan

Unghästarna gör framsteg

RidskolaPosted by Fanny Nilsson 2018-04-21 16:18:46
Den här veckan har unghästarna verkligen fått stånk centrum. En kompis till oss och en duktig unghästutbildare, Evelina Bromér påbörjade arbetet med inridning av våra unghästar Www, To the Point och Mr Wiggo i måndags. Nu fem dagar senare har alla haft ryttare på ryggen. Evelina har gjort ett kanonjobb och alla tre hästar har skött sig galant. Det blir spännande att fortsätta att följa deras utveckling.
Evelina har under många år jobbat hos hoppryttaren Svante Johansson, därefter drev hon ett eget utbildningsstad tillsammans med Sofia Westborg i Varberg för att sedan flytta utomlands till Belgien och jobba i ett hoppstall på en av Europas största tävlingsanläggningar. Nu är Evelina hemma i Skövde igen och jobbar på Tidaholms ridskola. Det som är extra roligt med Evelina är att hon som liten red på Jutagården när Ylva Loven Swärd hade ridskolan.


  • Comments(0)//blogg.jutagardensstuteri.se/#post1417

Praovecka

RidskolaPosted by Fanny Nilsson 2018-04-21 16:08:47
Veckan som varit har vi haft Ofelia Dalefalk här på praovecka. Vi konstaterade det att hon började rida här hos oss för ex antal år sedan... på ridlekis tre år gammal. Nu tolv år senare så känner hon till stället, oss och hästarna ganska bra. Så det var en ganska självgående och duktig prao-elev om man säger så. smiley

Igår fredags avslutades det med en härlig fika. Tack Ofelia för en bra vecka där vi hunnit med massor! smiley

  • Comments(0)//blogg.jutagardensstuteri.se/#post1416

Fix på gården

RidskolaPosted by Fanny Nilsson 2018-04-21 16:03:56
Under veckan har vi försökt greja på med utvändigt fix på gården. En bit på vägen har vi kommit och vi har bland annat hunnit med lite allmän vårstädning efter vintern, krattning, målning, skottkärra-fix, grusning av vägar och kringområden, grusning/markberedning i hagar, rengöring av ligghallarna, staketsättning mm, mm.  • Comments(0)//blogg.jutagardensstuteri.se/#post1415

Lagträning för gotalaget

RidskolaPosted by Fanny Nilsson 2018-04-15 18:29:50
Igår hade vi lagträning för gotalaget i hoppning.


Det var en jättehärlig dag med ryttare och hästar som var otroligt duktiga. Riktiga stjärnor! Nu hoppas vi formen håller i sig till nästa helg då hela 13 ryttare kommer representera SRS i Gotacupens första omgång den 22/4 på hemmaplan.

Lagledare Kalindi publicerade ett inlägg på FB strax efter träningen.Här kommer lite fler bilder från dagen:

  • Comments(0)//blogg.jutagardensstuteri.se/#post1414

Nu är Mr Wiggo hemma

RidskolaPosted by Fanny Nilsson 2018-04-15 10:00:58
För några veckor sedan när vi var på Torpalyckan nämnde jag att vi köpt en ponny till som inte fick plats i transporten hem. I fredags var vi och hämtade honom.


  • Comments(0)//blogg.jutagardensstuteri.se/#post1413

Ny tid för fixardag 21/4

RidskolaPosted by Fanny Nilsson 2018-04-12 21:17:19

Till dig som ska vara med på fixardagen lördagen den 21:a. Ny tid klockan 13-17. Hoppas ändringen inte ställer till det. Vi behöver tillgång till både ridbana och ridhus och måste därför jobba åtminstone delvis efter lektionstid. Ett av dagens mål är att få anläggingen i topptrim inför Gotacupen på lördag då vi har 114 starter från ett tiotal klubbar just nu.

/Matilda för tävlingskommittén

  • Comments(0)//blogg.jutagardensstuteri.se/#post1412

Dressyr KM 1/5

RidskolaPosted by Fanny Nilsson 2018-04-11 15:13:26
Dressyr KM 1/5
Läs proposition här:
https://tdb.ridsport.se/meetings/46411

Vill du boka dig på ridskolehäst sitter bokningslistor uppe i stallet. OBS: prata med din ridlärare innan du skriver upp dig.

  • Comments(0)//blogg.jutagardensstuteri.se/#post1411

Medlemsuppdrag 2018 , Schema klart!

RidskolaPosted by Fanny Nilsson 2018-04-08 10:11:51
SRS är en förening där många gör lite. Vi hjälps åt.smiley Antingen sitter man med o engagerar sig i styrelsen, US eller någon av våra kommittéer eller så hjälper man till som medlem på våra fixardagar eller tävlingar.Information om SRS:s medlemsuppdrag samt schemat för årets medlemsuppdrag. Kolla in vart ditt namn står med.

(Elever som rider på ridskolan är uppsatta på en fixardag eller en halvdag på tävling. Alla ryttare som har tävlingslicens är uppsatta på två fixardag eller två halvdagar på tävling. Ryttare som är medlem men som vare sig rider på lektion eller är tävlingsryttare men som ändå vill tillhöra klubben genom att tex nyttja ridhus/ridbana mm står uppsatt på 4 fixardag eller 4 halvdagar på tävling.)
OBS NYHET, NYHET, NYHET
SCHEMAT UPPDATERADES 16/4. ÄNDRINGAR STÅR I RÖTT. ÄNDRINGAR SOM GENOMFÖRS EFTER 16/4 SKÖTER MEDLEMMARNA SINSEMELLAN. DEN SOM STÅR UPPSKRIVEN ANSVARAR FÖR ATT DET KOMMER EN PERSON PÅ AKTUELL DAG: TACK FÖR ATT NI ÄR MED OCH BIDRAR!(Alla som är uppsatta på schemat kommer inom kort få ett mail med info om detta. (Hör av dig om du saknar mailet då vi kan ha fel mailadress till dig vilket kan försvåra om vi behöver komma i kontakt med dig) Du kommer även inom kort bli tillagd på en aktivitet på horsemanager den dag du står uppskriven. Detta är för att vi lätt ska kunna kontakta alla inför det aktuella tillfället med en påminnelse och kanske mer info om dagen.)


Det är ditt ansvar att någon kommer på den dag du står uppskriven och skulle du få förhinder så får du byta med annan medlem. Detta görs exempelvis i din ridgrupp eller på Skultorps Ryttarsällskaps facebooksida. Lycka till.


Vi ser fram emot att träffa er alla på någon av årets aktiviteter. Varmt välkomna.

  • Comments(0)//blogg.jutagardensstuteri.se/#post1410
Next »