Ridskolans blogg

Ridskolans blogg

Om ridskolan

Här är en blogg med information om ridskolan

Summering av SPC 2018

RidskolaPosted by Fanny Nilsson 2018-11-12 21:26:42

Nu är Skultorp Pony Cup över för den här gången och vi har verkligen haft tre fantastiska tävlingsdagar! Wow!!! Vi känner oss mycket nöjda med detta stora arrangemang och vi kan nu pusta ut, sträcka på oss ordentligt och ge oss en stor klapp på axeln allihop som varit inblandade. Vi gjorde det! Det blev precis så bra som vi hade hoppats på om inte kanske till och med ännu bättre.smileysmileysmiley

Under helgen har vi haft klasser från LE-LA, vi har haft kval till Sverigeponnyn, vi har haft över 600 starter, och över 250 ekipage på plats. Under dessa tre dagar har det gjorts över 220 funktionärspass fördelat på 125 medlemmar där många har gjort flera pass och över 20 personer varit delaktiga hela helgen samt att ett 20-tal bakat hembakat fika hemifrån. Vi har haft en lyckad caféförsäljning till ryttare, familj, publik mm under alla tre dagar och serverat funktionärsfika till över 100 personer. Equisport har varit här och sänt tävlingarna på deras webb-tv kanal, tävlingsfotograf Mi Ritzén har tagit kort på våra tävlingsryttare, Skara Hästsport har varit på plats och sålt hästgrejer, vi har haft tre populära lotterier med fantastiska sponsorpriser, en instagramtävling med hashtag ”Skultorpponycup” där bästa bild med flest likes vann fina priser. Vi har haft totalt 14 underbara sponsorer som bidragit på olika sätt för att vi ska kunna genomföra detta arrangemang på bästa möjliga tänkbara sätt. Samt att vi varit på fina Grevagården Hästsportcenters anläggning och haft ett fint samarbete med Lotta Wahlborg.

Jag vill rikta ett stort tack till alla inblandade. Tillsammans gjorde vi denna tävling till något stort.. Man känner sig oerhört glad och stolt över att få tillhöra Skultorp och detta gäng som alla ligger bakom att vi vågar tänka stort. Utan alla medlemmars insats hade man aldrig kunnat planera för ett tredagars meeting med så mycket starter. Och även fast det såklart innebär en hel del jobb så känns det som vi alla var rörande överens om att vi har haft riktigt roligt. Någonting ingen av oss hade velat gå miste om. Stämningen var verkligen på topp bland funktionärer och tävlande. Många glada tillrop och tackhälsningar strömmade in under helgen men även så här i efterhand har många hört av sig och tackat för fina tävlingsdagar, ett bra arrangemang, duktiga och trevliga funktionärer, fin miljö, bra struktur, fina priser, god mat osv osv.

Här är ett av många fina hälsningar som jag bara inte kan låta bli att dela med mig av:

”Hej!

Jag vill tacka för en trevlig o rolig helg tillsammans med Er, SRS, Grevagården.

Jag var under fredagen- o lördagskväll funktionär på framridningen och där har tävlingen fått mycket beröm, några kommentarer:

-trevligt mottagande på parkeringen,

-alla med ”reflexvästar” hälsa de på alla,

-lyckat alla till oavsett klubb.

Har det varit struligt någonstans så tycker de att funktionärerna har löst allt efter bästa förmåga.

Höjdpunkten var i fredags när Ulricehamns klubb kom fram till mig innan tävlingen ens hade börjat o tackade för en fin tävling. Flera har tackat för ett fint arrangemang, med så mycket ”personal” runt tävlingsområdet.

Jag måste också berömma ryttarna o deras föräldrar oxå. Inte ett hårt el surt ord har jag hört.

Nu är det ett år till nästa, Lika bra att börja tagga.......

Kram Martina”


__________________________________________________________________________________________________________________SRS hade under helgen hela 20 hemmaekipage som deltog i tävlingen.

Selma Pettersson – Svend

Ingrid Palm – Robina KL

Ronja Jacobsson – Torpalyckans Effecct

Tilde Rydberg – Son of a Bitch

Moa Hedberg – Mode

Ella Lindegårdh – Toftegårdens Alcazar

Emilia Nilsson – Elwis

Nellie Jungåker Örtadalens Alfa

Alma Hoffstedt Sandelin – Nors Epops

Vera Hoffstedt Sandelin – Little Space man

Noelia Fred – Nicosia

Johanna Larsson – Sturevallens Hoppetossa

Vilma Andersson Rannikko- Notre Cavalier

Elina Jungåker – Örtadalens Alfa

Elina Jungåker – Jazzy Lady

Johanna Jarvén – Quse af Tindra

Elsa Nord – Finbar

Stina Fredén – Otterbank

Nikita Grundström – Roy –B

Linnea Green – Irishtown Silver Lady

Bäst rent resultatmässigt

1:a plats LC Ella Lindegårdh – Toftegårdens Alcazar

2:a plats LB Linnea Green – Irishtown Silver Lady

3:e plats LC Elina Jungåker Örtadalens Alfa

6:e plats LC Elina Jungåker – Örtadalens Alfa

3:e plats LB Elsa Nord - Finbar

7:e plats LC Elsa Nord – Finbar

I cuperna vann Elina och Alfa LC-cupen och Linnea Green och Lady kom på en fin 2:a plats i LB-cupen.

Extra kul med SRS-framgångar på vår egna tävlingar. Bra gjort allesammans.____________________________________________________________________________________________


På sociala medier har man kunnat se många fina bilder och härliga hälsningar som använt hashtag #skultorpponycup. Här är ett litet axplock för er som inte är så flitiga facebook och instagramanvändare:


______________________________________________________________________________________________Den mest långväga deltagaren kom hela vägen från Umeå, över 100 mil bort.

Såhär skriver de själva efter en lyckad helg:
___________________________________________________________________________________Både SLA och SN har skrivit om helgens tävling:
Artikel från SLA - Skultorps RS:s stortävling inleddes på Grevagården
https://www.sla.se/2018/11/09/skultorp-rss-stortavling-inleddes-pa-grevagarden/

Artikel från SLA - Lyckat genomförande av Skultorp Pony Cup
https://www.sla.se/2018/11/12/lyckat-genomforande-av-skultorp-pony-cup/

Artikel från SN - Stort intresse för ponnytävling på Grevagården
https://www.skovdenyheter.se/article/stort-intresse-for-ponnytavlingen-pa-grevagarden/

________________________________________________________________________________

Equisport sände tävlingarna under hela lördagen och söndagen:

En medlem, Åsa Diehm njuter av att följa SRS hemifrån tv-soffan. Här är Ronja Jacobsson i full färd med att genomföra sin ritt på Effeect:
___________________________________________________________________________________

Vi hade som jag nämnde tidigare första kvalet till Göteborg Horse Show tävling Sverigeponnyn. Hela 52 starter innebar att vi fick skicka hela 3 ekipage direkt till semifinal i Skandinavium. På första plats Alice Nyhus på Black Mistral, andra platsen gick till Lovisa Korneliusson på Bellview Harbour och tredje platsen till Sanna Throne Andersson på Truelight Darcy. Grattis och världens största lycka till i Göteborg önskar vi dessa tre toppenekipage!____________________________________________________________________________________
Fotograf Mi Ritzen fanns på plats under lördag och söndag och tog massvis med foton på alla tävlanden. Det tar några dagar för henne att sortera alla kort men så småningom kommer ni kunna köpa bilder från tävlingen via hennes sida Bilder för livet.Hon har dock redan nu lagt upp vinnarbilder från lördagens tävling och meddelar att det är fritt fram att dela eller spara ned dessa bilder på egna enheter.

Här hittar du hennes sida: https://photomemoriesbymi.smugmug.com/H%C3%A4star-Horses-/Hoppning-H%C3%A4star-Horses/2018-Skultorp-Pony-Cup/Priser-Skultorp-Pony-Cup-2018/n-MV8W8G/i-ck4ZXdk/A

Här kommer några av mina favoriter:
  • Comments(1)//blogg.jutagardensstuteri.se/#post1473