Ridskolans blogg

Ridskolans blogg

Om ridskolan

Här är en blogg med information om ridskolan

Den senaste tidens händelser

RidskolaPosted by Fanny Nilsson 2017-05-10 11:57:04

Nu var det ett tag sedan så det är dags för en summering av den senaste tidens händelser.

Ridlekis på valborgsmässoafton

I söndags den 30/4 och valborgsmässoafton var det ridlekis för våra små underbara ridlekiselever. Julia som är ansvarig för detta hade planerat in en mysig uteritt till vår fina sommarhage ”Jerusalem”. Det soliga och fina vädret gjorde inte saken sämre utan våra tre ridlekisgrupper såg ut att stortrivas uppe på hästryggen denna härliga dag.

Fixardag med banbygge.

På söndag förmiddag den 30/4 var det banbygge och fixardag på klubben. Det fixades för fullt och anläggningen blev i fint skick inför nästa dags tävling.

30/4 dressyrtävling

Den 30/4 var det också dressyrtävling för samtliga dressyrlag. Skultorp har lag i div III ponny, Div III häst och Div I häst. Kul att följa era framgångar.

Martina=lagledare för ponny div III skriver såhär efter avslutad tävling:

Idag var det första omgången av ponnyallsvenskan div 3 lag-dressyr. Vi var ett glatt gäng som tillbringade dagen i Mölltorp. Vi fick se många fina ritter, (några rosetter fick följa med hem) många glada barn, några tårar och mycket sol. Är stolt att tillhöra SRS när man ser sammanhållningen av tjejerna. BRA JOBBAT, nu satsar vi vidare nog nästa omgång. PS: laget kom på 7:e plats.....

Johanna = lagledare för häst DIV III skriver såhär efter avslutad tävling:

Idag har vi varit i Tidaholm o tävlat Dressyrallsvenskan division 3. Laget tog hem segern!!! Rebecka Herin tog även hem en 6:e plats i LB:1 och Linn Claesson tog hem segern i LC:1! Josefine Bengtsson hamnade precis utanför placering. Grattis laget!!! SRS RULES!

I Div I så gick det bäst för Åsa Alsterlund som red ihop 64% i MSV C och är därmed kvalad till MSV B.1/5 gotacupen här hemma på Skultorp

Det var en riktig toppendag på Jutagården denna dag. Mycket starter, fint väder och ett stort härligt gäng som gjorde sitt bästa för att dagen skulle flyta på bra. Vi tillsammans är grymma och lyckades genomföra en tävling som många var väldigt nöjda med. Det är kul!smiley

Vi hade dessutom flera duktiga ryttare på plats som presterade fina och flertalet felfria rundor.

Kalindi = lagledare för gotalaget skriver såhär efter avslutad tävlingsdag:

GOTA omg 3. Finalomgång. Vårt duktiga ponnylag placerade sig 4 i GOTA Cupen. Så duktiga ryttare och ponnys. Ger mersmak inför framtiden. Tack alla funktionärer och tävlingsengagerade idag . Febril verksamhet att räkna ihop alla poäng bland annat.

I tidningen några dagar senare kunde man läsa det här:

https://l.facebook.com/l.php?u=http%3A%2F%2Fsla.se%2Fsport%2F2017%2F05%2F02%2Flyckad-tavling-av-skultorps-rs&h=ATMw_4ycMRIp9MWxhj6l7ZTfzWEaJ0rWNjwWghGuk-DOKVhMo3bXbsBbFmHMI8IvtAF2s9gqLq0EUSMFbkF0jnABM3NNe8RclmQsQuvzDMqE78wcp5hmtUtFWQwECn9mTc_7Exp8

Meeting i Lidköping

Det var även ett par ryttare som denna helg var i Lidköping och tävlade meeting.

Jag fick en trevlig hälsning från Matilda Eek och Tarzan när de var upppackade och iordning vid sin box.

Torsdag 4/5 Sharpman på besök

När Sharpman kom till Jutagården i torsdags så valde vi att kontrollera alla våra nyinköpta sadlar. Det blev lite justering och påfyllnad av stoppning men inget större. De fungerar jättebra och vi är väldigt nöjda med våra sadlar.

Alicia är också med:

Helgen efter 6-7 maj var det dags igen för flertalet lag att visa framfötterna.

Ponnyryttarna var iväg på ny lagomgång. Vi vill verkligen gratulera Josefine till en vinst och en 2:a plats, Stina Fredén till en vinst och en 2:a plats och Julia Wigholm till en vinst. Fantastiskt med så mycket rödsvart på pallen!smiley

Lisa = lagledare för ponny Div III skriver såhär efter avslutad tävlingsdag

Det här glada gänget har idag varit i Hjo och tävlat, då det var dags för 2.a omgången av ponnyalsvanskan div III dressyr. Många fina ritter av alla tjejerna blev det. Solen strålade ikapp med våra SRS ryttare. Bra kämpat tjejer!!!


Gotalaget för häst var i Mölltorp. Där var bland annat ridskolehästen Lets Dance tillsammans med Josefine på plats och levererade en fin felfri runda.

Elin-lagledare för gotalaget-häst skriver såhär efter avslutad tävlingsdag

Även hästarna har varit ute o glänst i solen idag.:-) Gotacupen häst hoppning andra omgång gick idag av stapeln i Mölltorp.

Med och tävlade var Petra Dahl Åsa Alsterlund Sara C Andersson och Josefine Bengtsson och samtliga gjorde fantastiskt fina ritter. Bra jobbat och ett extra stort grattis till Åsa som stod som segrare i klassen. Laget slutade på en välförtjänt femteplats!!

Vilken fantastiskt rolig dag vi haft och jag vill återigen påpeka hur stolt jag är som tillhör en så underbar klubb med bra & föredömlig ridning, välskötta hästar och underbara team.

Jonas-lagledare för ponny Div I skriver såhär efter avslutad tävlingsdag

Även ponnylaget i div 1 hoppning har tävlat idag! Fina ritter och nöjda ryttare/supportrar.

Framgång mäts inte bara i resultat, utan även i hur kul man har. Härligt gäng!  • Comments(0)//blogg.jutagardensstuteri.se/#post1274