Ridskolans blogg

Nu är vi igångRidskola

Posted by Fanny Nilsson 2018-06-16 10:10:38

Nu är vi äntligen igång.smileyBlog imageBlog image

Förberedelser ridlägerRidskola

Posted by Fanny Nilsson 2018-06-15 20:02:49

Den senaste tiden har stor del av vår tid gått till att förbereda inför våra ridläger. Städ, fix och allmän planering och nu såhär dagen innan känner vi oss reda att dra igång sommarens höjdpunkt. Imorgon kommer årets första gäng. Det ska bli så kul att träffa er alla.Blog imageBlog imageBlog imageBlog imageBlog imageBlog imageBlog imageBlog image

Kvarglömda kläderRidskola

Posted by Fanny Nilsson 2018-06-08 13:20:13

Kvarglömda kläder??

Nu när terminen börjar lida mot sitt slut är det även dags att se över om du har kvarglömd ridutrustning eller kläder kvar på Jutagården. Omklädningsrummet och hallen utanför toaletterna är fulla med utrustning och kläder som verkar sakna ägare.

Torsdag 14/6 innan ridlägren drar igång för sommaren kommer de kläder/utrustning som finns kvar i omklädningsrummet att skänkas/slängas.

Så ta ett kik, kolla om du lämnat kvar något, ta med det hem under sommaren!

Terminen lider mot sitt slutRidskola

Posted by Fanny Nilsson 2018-05-22 13:23:46

I veckan har jag mailat ut information till alla elever.
Har du inte fått detta mail får du gärna kontakta Fanny och meddela att vi inte har rätt mailadress till dig.

___________________________________________________________________

Hej på er alla kära elever och föräldrar.

Tiden springer iväg och det närmar sig sommaruppehåll.

Sista ridgång för:

Torsdagar 7/6

Fredagar 8/6

Lördagar 9/6

Söndagar 10/6

Måndagar 11/6

Tisdagar 12/6

Onsdagar 13/6

Vi vill tacka för en riktigt lyckad, inspirerande och rolig termin. Tack för att ni är med och bidrar till härlig stämning och roliga ögonblick med och omkring hästen.

Hoppas ni alla vill vara med oss i höst igen.

Uppsägning

Om inte... Så ska platsen sägas upp innan sista maj. I annat fall rider du kvar som vanligt i samma grupp på samma dag och tid. Har du andra önskemål eller vill rida flera dagar i veckan får du gärna meddela oss så snart som möjligt. Några få ändringar kommer att göras och dessa elever meddelas separat. (Säger man upp platsen senare än 31/5 så gäller 4 veckors uppsägning vilket innebär att man har platsen de första fyra veckorna i början av terminen.)

Ny termin i Horsemanager

Under sommaren kommer alla höstterminens grupper läggas upp i horsemanager och i samband med detta kommer du få ett mail. Då har du 10 dagar på dig att logga in och bekräfta ridplatsen i varukorgen. Vi ber alla att logga in och göra detta samt att välja om du önskar att dela upp terminsavgiften.

Gör man inget val efter 10 dagar skapas automatiskt en faktura på hela beloppet och då blir det tyvärr även bara 10 dagars betalning. Något som tyvärr programmet gör automatiskt.

Vi har sista betaldag 30/8.

Lycka till.

Till sist vill vi passa på att önska er alla en riktigt härlig sommar men innan dess så njuter vi av de sista veckorna som är kvar på terminen. Ridskolan startar igen v.34.

Hälsningar Jutagårdens ridlärare Frida H, Fanny, Frida B och Linn.Ridlägerinfo med en uppdaterad anmälningslistaRidskola

Posted by Fanny Nilsson 2018-05-22 13:04:25

Nu känns det som sommaren är här på allvar. Terminen lider mot sitt slut och snart är sommarens läger här på allvar. Så roligt!

Här kommer en uppdaterad anmälningslista till sommarens ridläger.
Det är 131 anmälda, helt otroligt, något vi är mycket glada över.


Jag har i veckan skickat ut info till alla deltagare med tider, packlista mm. Har du inte fått mail så får du gärna höra av dig till Fanny då vi förmodligen inte har rätt mailadress.

Här kommer samma info:
Läger 1
Läger 2
Läger 3
Läger 4
Läger 5
Läger 6
Läger 7

Läger 5, 6, 7 - Övernattning

Ska du gå på något av våra dagridläger så erbjuds du möjligheten att sova över en natt. För att underlätta vår planering önskar vi att ni mailar fanny@jutagardensstuteri.se så snart som möjligt och meddelar om du/ditt barn önskar sova över eller inte.

Egen häst

Till er som har med egen häst så ber vi er att ta med eget hö, krafftfoder och en vattenhink.

Ni kommer att få tillgång till en box och egen hage.Lånehästar till våra första ridläger
Vi kommer på våra tre första ridläger att låna in 2 stycken hästar.
Athenas Dohna som är en D-ponny, sto, svensk ridponny, 8 år. Tävlat LC hoppning och fälttävlan.Blog imageBlog image
FidelioOuverture, Fio som är en stor häst, valack, svenskt halvblod, 8 år efter Firenze tävlat 90 cm hoppning.Blog imageBlog imageBlog image
Eventuellt kommer det med en tredje häst. Zuidenbreeze som är en stor häst, sto, svenskt halvblod, 6 år efter Zuidenwind, Bayron.Blog image
Alla tre hästar kommer från Åsa Larsson och Stall Assla. Där vi köpte Flemmingthon och Calle ifrån.

Jag hittade även ett äldre kort på Asslas sida på Dohna och vår kära Calle:Blog image

Vi ser fram emot att få lära känna dessa hästar och är väldigt glada över att vi hittat så fina hästar att erbjuda till våra deltagare. Ett stort tack till Åsa och Stall Assla.Personal

Vi är som vanligt ett stort härligt gäng på 11 personer i personalstyrkan som ska göra allt vi kan för att 2018 års ridläger ska bli det bästa året någonsin. :-) Med oss detta år är som vanligt huvudansvariga Frida och Fanny. I köket hittar du Inger, Johan, Alf och Rakel. Våra ledare i år är Rebecka Herin, Elin Liljegren, Linn Claesson, Sigrid Borg, Kajsa Engvall och Petra Dahl.


Till alla deltagare vill vi slutligen säga..
.
Hoppas ni hjälper oss att göra det bästa av veckan. Har du önskemål på vad ditt ridläger ska innehålla så är det bara att önska, önska, önska. Vi försöker ordna det mesta! Ladda nu till tusen så ses vi snart! Med vänliga hälsningar Jutagårdens ridlägerpersonal.

Lite ”piff” i sadelkammarenRidskola

Posted by Fanny Nilsson 2018-05-08 08:47:20

Nu har alla 31 hästar fått lite nytt på sina träns. Hajtandspannband och en namnbricka fick det bli.

Blog imageBlog imageBlog imageBlog imageBlog image
Blog imageBlog imageBlog image

Resultatlista KM dressyrRidskola

Posted by Fanny Nilsson 2018-05-08 08:26:56

Här kommer en resultatlista från KM i dressyr
Blog image

Några på Pay & jumpRidskola

Posted by Fanny Nilsson 2018-05-02 08:58:48

Den första maj var två hästar med elever på Grevagårdens Pay & Jump istället för dressyrtävling. Calle och Sandra samt Nora och Lets Dance.
Blog imageBlog imageBåde Sandra och Nora var nöjda med dagen och med hästarna.