Ridskolans blogg

Välkomna ut idag på tävlingRidskola

Posted by Fanny Nilsson 2018-04-22 07:04:22

Idag arrangerar vi första deltävlingen i Gotacupen 2018. Med några inspirationsbilder från förra årets tävlingar önskar vi årets lag, som består av 14 ponnyryttare ledda av lagledare Kalindi, varmt lycka till.

Kom gärna och heja fram vårt lag, lagklassen startar 11:45 och pågår några timmar. Fiket har lunch och gôtt fika att njuta av i solskenet på Juta. I fiket säljer vi också lotter till vårt kanonlotteri som pågår under dagen med högvinsten en övernattning på Scandic Billingen.

Välkomna, nu kör vi!smileyBlog imageBlog imageBlog imageUnghästarna gör framstegRidskola

Posted by Fanny Nilsson 2018-04-21 16:18:46

Den här veckan har unghästarna verkligen fått stånk centrum. En kompis till oss och en duktig unghästutbildare, Evelina Bromér påbörjade arbetet med inridning av våra unghästar Www, To the Point och Mr Wiggo i måndags. Nu fem dagar senare har alla haft ryttare på ryggen. Evelina har gjort ett kanonjobb och alla tre hästar har skött sig galant. Det blir spännande att fortsätta att följa deras utveckling.
Evelina har under många år jobbat hos hoppryttaren Svante Johansson, därefter drev hon ett eget utbildningsstad tillsammans med Sofia Westborg i Varberg för att sedan flytta utomlands till Belgien och jobba i ett hoppstall på en av Europas största tävlingsanläggningar. Nu är Evelina hemma i Skövde igen och jobbar på Tidaholms ridskola. Det som är extra roligt med Evelina är att hon som liten red på Jutagården när Ylva Loven Swärd hade ridskolan.
Blog imageBlog imageBlog image

PraoveckaRidskola

Posted by Fanny Nilsson 2018-04-21 16:08:47

Veckan som varit har vi haft Ofelia Dalefalk här på praovecka. Vi konstaterade det att hon började rida här hos oss för ex antal år sedan... på ridlekis tre år gammal. Nu tolv år senare så känner hon till stället, oss och hästarna ganska bra. Så det var en ganska självgående och duktig prao-elev om man säger så. smiley

Igår fredags avslutades det med en härlig fika. Tack Ofelia för en bra vecka där vi hunnit med massor! smileyBlog image

Fix på gårdenRidskola

Posted by Fanny Nilsson 2018-04-21 16:03:56

Under veckan har vi försökt greja på med utvändigt fix på gården. En bit på vägen har vi kommit och vi har bland annat hunnit med lite allmän vårstädning efter vintern, krattning, målning, skottkärra-fix, grusning av vägar och kringområden, grusning/markberedning i hagar, rengöring av ligghallarna, staketsättning mm, mm.

Blog imageBlog imageBlog imageBlog imageBlog imageBlog imageBlog imageBlog imageBlog imageBlog imageBlog imageBlog imageBlog image

Lagträning för gotalagetRidskola

Posted by Fanny Nilsson 2018-04-15 18:29:50

Igår hade vi lagträning för gotalaget i hoppning.

Blog imageBlog image
Det var en jättehärlig dag med ryttare och hästar som var otroligt duktiga. Riktiga stjärnor! Nu hoppas vi formen håller i sig till nästa helg då hela 13 ryttare kommer representera SRS i Gotacupens första omgång den 22/4 på hemmaplan.

Lagledare Kalindi publicerade ett inlägg på FB strax efter träningen.Blog imageHär kommer lite fler bilder från dagen:Blog imageBlog imageBlog imageBlog imageBlog imageBlog imageBlog imageBlog imageBlog imageBlog imageBlog image

Nu är Mr Wiggo hemmaRidskola

Posted by Fanny Nilsson 2018-04-15 10:00:58

För några veckor sedan när vi var på Torpalyckan nämnde jag att vi köpt en ponny till som inte fick plats i transporten hem. I fredags var vi och hämtade honom.
Blog imageBlog image

Ny tid för fixardag 21/4Ridskola

Posted by Fanny Nilsson 2018-04-12 21:17:19

Till dig som ska vara med på fixardagen lördagen den 21:a. Ny tid klockan 13-17. Hoppas ändringen inte ställer till det. Vi behöver tillgång till både ridbana och ridhus och måste därför jobba åtminstone delvis efter lektionstid. Ett av dagens mål är att få anläggingen i topptrim inför Gotacupen på lördag då vi har 114 starter från ett tiotal klubbar just nu.

/Matilda för tävlingskommitténBlog image

Dressyr KM 1/5Ridskola

Posted by Fanny Nilsson 2018-04-11 15:13:26

Dressyr KM 1/5
Läs proposition här:
https://tdb.ridsport.se/meetings/46411

Vill du boka dig på ridskolehäst sitter bokningslistor uppe i stallet. OBS: prata med din ridlärare innan du skriver upp dig.