Ridskolans blogg

Dagens aktiviteterRidskola

Posted by Fanny Nilsson 2018-09-16 08:28:28

Idag pågår det en del aktiviteter på Jutagården och Skultorps Ryttarsällskap.

10:00 Lagträning för ponny dressyr

(Pågår i ett antal timmar, till ca 13:00)

15:00-18:00 Ridlekis

19:00-21:00 Lagträning för häst hoppning

En bana är upptagen i stort sett hela dagen. (dåligt väder/kväll=ridhuset upptaget)

Hälsningar Frida och Fanny

Nicosia är såld till familjen Fred och NoeliaRidskola

Posted by Fanny Nilsson 2018-09-12 13:39:14

Igår var det en stor dag på Jutagården. Vi sålde en av våra hästar till en av våra elever, nämligen Noelia Fred. Ponnyn vi sålde är Nicosia KL.
Tänk vilken känsla! För många är ju detta den stora drömmen... tänk... att få en alldeles egen ponny... och för Noelia blev drömmen sann igår. Så roligt!!!

Ridskolan är mycket glada över att vi hittat ett så bra hem till vår fina ponny. Det kunde verkligen inte blivit bättre. Noelia och Nicosia passar otroligt bra ihop och det ska bli spännande att följa deras resa. Noelia kommer ha Nicosia uppstallad här på Jutagården.
Noelia rider två gånger i veckan och är dessutom Stallassistent på tisdagar men från och med nu kommer vi nog att få se ännu mer av henne i stallet. Kul tycker vi!
Blog imageBlog imageBlog imageBlog image

Vi önskar dessa två ett stort lycka till! smiley

Medlemsuppdrag SRS 2018 Ridskola

Posted by Fanny Nilsson 2018-09-11 12:39:08

I början av året maialdes det ut ett funktionärsschema med medlemsuppdrag till alla klubbens medlemmar. Nu står vi inom ett par månader inför klubbens sista tävling och därmed det sista tillfället att hjälpa till.

Här är dokumentet som mailades ut:


Jag ska snart börja lite smått med planering av funktionärslistan inför SPC, Skultorp Pony Cup som SRS arrangerar borta på Grevagården 9-11 november.Blog image


Flera medlemmar har haft kontakt med varandra i Skultorps Ryttarsällskaps Facebookgrupp vilket verkar ha fungerat väldigt väl för de allra flesta.
Eftersom vi står inför en väldigt stor tävling i november så är det viktigt att vi får koll på att alla poster fylls och att de som är tilltänkta har möjlighet att närvara.

MEDDELA ÄNDRINGAR:
Jag vet att det är en del medlemmar som under året har ändrat pass och som lagt ut förfrågan om att byta bort sitt pass nu i november och skulle därför vilja att alla försöker meddela mig de ändringar som skett under året. Då får jag också en klarare bild över att alla medlemmar bidragit med sitt pass under 2018 då detta är årets sista tävling.

BAKA TILL TÄVLING:
Cafét eftersöker liksom förra året gott hembakat fika till SPC så önskar du byta bort ditt pass alternativt bidra med något hembakat ändå, som en extra uppgift så går det bra att framföra ditt önskemål här. (Är det många som vill byta bort sitt funktionärsuppdrag kommer vi tyvärr inte kunna tillgodose allas önskemål.)

SAKNAR DU ETT UPPDRAG?
Vet du själv med dig att du inte gjort ett funktionärspass under 2018, tex att du börjat rida eller löst tävlingslicens senare under året går det jättebra att kontakta mig för att få en uppgift.

FLER FUNKTIONÄRER:
Vi eftersöker även fler funktionärer till SPC så om du är en person som tycker att det är roligt att hjälpa till på våra tävlingar så blir ingen gladare än vi om du skulle vilja göra ett extra funktionärspass.

ÖNSKEMÅL UPPDRAG:
Är det något särskilt uppdrag du skulle vilja ha under tävlingsdagen går det bra att meddela detta så ska jag göra mitt bästa för att du hamnar på den positionen.

HAR DU FÅTT FÖRHINDER:
Har du förhinder att delta och på egen hand har försökt byta bort ditt pass utan att lyckas så kan du kontakta mig så ska jag försöka ge dig ett annat uppdrag.


Är du med i Skultorps Ryttarsällskaps grupp på facebook går det bra att svara där alternativt maila fanny@jutagardensstuteri.se och döp mailet till funktionärsuppdrag.
Tack på förhand.


Vi ser fram emot en minst lika rolig tävlingshelg tillsammans som vi hade förra året med tre lyckade tävlingsdagar och nöjda ryttare och team som åkte härifrån vid tävlingsmeetingets slut.


Nu laddar vi för fullt inför 2018 års Skultorp Pony Cup
Hälsningar SRS och Funktionärsansvarig Fanny Nilsson

Mr Wiggo och Cosmos på treårstestRidskola

Posted by Fanny Nilsson 2018-09-10 14:41:56

Igår hade Jutagården med två av våra treåringar på Grevagårdens treårstest för ponny. Torpalyckans Mr Wiggo och Torpalyckans Cosmos. Båda skötte sig super, var väl förberedda och kändes väldigt trygga inför uppgiften. De fick beröm för att de var samarbetsvilliga och fint visade. Extra roligt var att Mr Wiggo fick gångarstutmärkelse med totalt 48 poäng! Exteriör var fina 41 poäng varav en 9:a på typen. Wiggo är därmed vidare till Riksfinal i Vetlanda 25/9.

Jutagården, Frida och Fanny vill rikta ett stort tack till Sandra, Wilma och Meya för allt ert jobb som ni lagt ned på våra unghästar. Det var extra roligt att genomföra detta test med två så fint förberedda unghästar.Blog imageCosmos:
Blog image

Här finns två foton på Torpalyckans Mr Wiggo tagna av Fotograf Pernilla Hägg:

Löshoppningsbild

Uppställd


Man kan även titta på jutagardensa på Instagram där det ligger videoklipp från dagen.

Det var roligt att så många SRS:are fanns på plats på läktaren för att följa Mr Wiggo och Cosmos från läktaren.

Bokning av ridskolehäst inför KM i hoppningRidskola

Posted by Fanny Nilsson 2018-09-10 14:05:27

Idag kl 18:15 sätts listan upp för bokning av ridskolehäst. Vill bara flagga för att det tyvärr inte finns så många hästar kvar. Vi beklagar verkligen detta till alla tävlingssugna som önskar vara med på ridskolehäst. Tyvärr så sammanfaller årets KM i hoppning olyckligtvis med ridskolans Ridlekis. Det gör att flera hästar ej är bokningsbara till KM utan istället ska gå med på våra Ridlekislektioner. Efter att våra Stallassistenter (som alltid har förtur till ridskolans hästar på SRS:s klubbtävlingar) har fått boka sig på hästar så finns det bara ett fåtal hästar kvar.

Hästar som finns lediga inför kvällens bokning är:

Santiago 2 klasser

Calle 1 klass

Viper 1 klass

Lets Dance 1 klass

Hälge 2 klasser.

Välkomna till stallet ikväll om du tänkt tävla på någon av dessa hästar.

Hälsningar Jutagårdens Ridskola

(PS: Frida Hansson finns i ridhuset om du undrar över något)Schema för hoppning/dressyr och markarbeteRidskola

Posted by Fanny Nilsson 2018-09-03 11:55:12

Här kan du se när din ridgrupp har hoppning, dressyr eller markarbete.


ConradträningRidskola

Posted by Fanny Nilsson 2018-09-03 11:54:27

Nu är Fanny och Frida hemma igen efter några dagars Conradträning.
Vi spenderade tre dagar nere i Skåne och Frida hade med sin Lakris ned för att träna. Denna gången var vi på en hästanläggning i Laholm. Det var många fina ekipage att sitta och titta på, många var där för att även avsuttet ta del av träningarna samt att det dessutom ena kvällen var middag och föreläsning.
Conrad Schumacher är för er som inte känner till en otroligt duktig tränare ifrån Tyskland som kommer till Sverige några gånger per år tack vare Eva Lekander och Dressyrsporren som är arrangören bakom dessa fantastiska träningar. Vi är otroligt tacksamma för att vi får vara en del av detta.
_____________________________________________________________________________
Conrad Schumacher Källa: http://evalekander.com/Dressyrsporren.html

Internationell GP- ryttare,- tränare,- domare & coach.

Verksam i bl a Sverige, England , Irland, Tyskland – kontrakterad i USA.

Conrad Schumacher är en av världens mest erfarne tyska dressyrtränare. Tränat ett flertal ekipage till OS och mästerskap på olika nivåer och framgångsrika team från Tyskland, Holland, England och USA. Med sin långa erfarenhet som GP-ryttare / GP- domare och som tränare/coach med över 4000 kombinationer av häst/ryttare, därav 500 YR, kommunicerar han sitt system enkelt och tydligt med sitt direkta tilltal.


Conrad fokuserar bl.a. på 'utbildning av ryttaren' och 'systematical approach', 'mental fitness' och 'neckcontrol' med honnörsordet 'FEEL' genomgående i sitt system.

Dressyrsporren bilades 2005 och samarbetar sedan dess med Conrad. Dressyrsporren och träningarna för Conrad ska erbjuda en tränare för tränarna.
_____________________________________________________________________________

Denna gång var även Conrad två dagar i Stockholm, Ekerö, Sjövillans Gård för träningar och föreläsning innan han kom till Laholm. Frida passade på att åka även dit före helgens träningar. Med som sällskap hade hon Elin Andersson.


Efter sådana här dagar känner man alltid samma sak...
Det är alltid lika roligt att fylla på sin kunskap, få ny inspiration, se duktiga ekipage, lyssna på Conrads träningar och att få ta del av hans träningsfilosofi. Man blir alltid så "boostad" och fylld med energi efter dessa tillfällen. Sugen till max att undervisa och dela med sig till sina elever. smiley


Mer info om KM i hoppningRidskola

Posted by Fanny Nilsson 2018-08-30 09:05:18

SRS Tävlingskommitté informerar:

Vi vill ha många starter i våra klubbtävlingar, och de är världens bästa när man vill börja tävla. Framförallt för att Jutagårdens ridskola låter elverna hyra ridskolehästar. Alla i klubben kan verkligen vara med. Vi har klasser från bomklass, alltså för dig som precis börjat hoppa (och ja, du får gärna ha med en ledare på banan om det känns tryggt). Om du vill hyra ridskolehäst så hittar du all info i propositionen. Här nedan förklarar vi ändå lite mer om hur det går till:

Du bokar ridskolehästar på en lista som hängs upp i stallet måndagen den 10/9 kl. 18:15. Önskar du en av de mer populära hästarna så är det bra att vara plats, eftersom vi brukar lotta om det är fler ryttare än vad hästen kan tävla. De ryttarna som rider själva KM-klasserna har förtur, det är bra att veta om du bara tävlar i träningstävlingen (clear round).

Innan du anmäler dig till tävlingen via TDB (Tävlingsdatabasen) måste du ha kommit överens med din ridlärare så att häst och klass (hinderhöjd) passar dig.

Det kostar 100kr per start i hästhyra. Då förväntas du komma dagen innan och göra iordning din häst, samt ansvara för skötseln av hästen under själva tävlingsdagen, så som mockning, utsläpp mm. Du kommer att få en skötsellista och det kommer att finnas en funktionär i stallet att fråga under själva tävlingen. Tänk också på att du förväntas att ha med en funktionär över 16 år som kan hjälpa till på tävlingen och att det är funktionären, eller du själv, som är med och bygger och river banan och allt runomkring före och efter tävlingen.

Allt om tävlingen hittar du i propositionen i TDB. https://tdb.ridsport.se/meetings/48725

Välkommen!