Ridskolans blogg

Ridskolans blogg

Om ridskolan

Här är en blogg med information om ridskolan

Ridskolestart

RidskolaPosted by Fanny Nilsson 2017-08-14 15:21:01

Hej på er alla elever

Förutom att vi är mitt uppe i sommarens alla ridläger så pågår arbetet med att färdigställa stallet. Det jobbas på för fullt och stallet börjar ta form. Det över stallet är så gott som klart så när som på ett par boxdörrar. Igår var det en härlig dag då hästarna för första gången fick flytta in. Underbart!


Ridskolestart

Vad det gäller höstterminen så ligger vi inte helt i fas med all information på horsemanager. Vi beklagar detta men hoppas att ni har förståelse för detta. Onsdag v.34 23/8 är det ridskolestart och vi ser fram emot att träffa er alla igen.

Har ni inte sagt upp er plats så rider ni kvar i samma grupp på samma tid och dag.

Vi kommer att lägga upp all information på horsemanager måndag och tisdag v.34.

Hälsningar Jutagårdens Ridskola  • Comments(0)//blogg.jutagardensstuteri.se/#post1306

Sharpman kommer till Jutagården den 3/7

RidskolaPosted by Fanny Nilsson 2017-06-28 14:05:54
Sharpman kommer till Jutagården den 3/7 för sadelinpassning. Boka tid direkt på deras hemsida: https://www.bokadirekt.se/places/sharpman-sport-aktiebolag-11298

Du kan boka tid för kontroll av din egen sadel, för nyinpassning eller för återbesök.

Välkomna  • Comments(0)//blogg.jutagardensstuteri.se/#post1305

Ridlägren är i full gång

RidskolaPosted by Fanny Nilsson 2017-06-28 14:04:36
Sommarens och årets absoluta höjdpunkt är helt klart våra ridläger. Vi är nu i full gång och är mitt uppe i ridläger 2. Idag har vi precis genomfört ett lyckat bad tillsammans med våra kära hästar. Livet leker, deltagarna är på toppenhumör, solen skiner och snart ska vi bege oss ut på vår härliga terrängbana för dagens hopplektion.

  • Comments(0)//blogg.jutagardensstuteri.se/#post1304

Tack för en underbar termin

RidskolaPosted by Fanny Nilsson 2017-06-28 14:01:14

Tiden springer iväg och ridskolan har tagit sommaruppehåll.

Vi vill tacka för ytterligare en lyckad, inspirerande och rolig termin. Ni är fantastiska allihop och det är en fröjd att få jobba med er ridning. Att vi dessutom, som för de flesta av er får förtroendet år efter år gör bara vårt jobb ännu mer fantastiskt. Många av er har varit med sen vi startade för över tio år sedan. :-)

Hoppas ni alla vill vara med oss i höst igen.

Uppsägning
Om man inte säger upp sin plats rider man automatiskt kvar som vanligt i samma grupp, på samma dag och tid. (Sista datum för uppsägning inför höstterminen är 30/5. Säger man upp platsen senare så gäller 4 veckors uppsägning vilket innebär att man har platsen de första fyra veckorna i början av terminen.)Det byggs för fullt

Som ni säkert märkt och läst här på bloggen så byggs det för fullt på Jutagården just nu. Inte bara i ridhuset som kommer få en helt ny fin sarg utan även inne i stallet. Vi håller på att totalrenovera hela stallbyggnaden. Detta stallprojekt har vi planerat för länge och nu äntligen är vi i gång. Vi är så glada och ser fram emot att få välkomna er alla till nya fina lokaler i höst. Vi är övertygade om att det kommer bli toppen.

Till sist vill vi passa på att önska er alla en riktigt härlig sommar. Ridskolan startar igen v.34. Mer info kommer närmare hösten.

Hälsningar Jutagårdens ridlärare  • Comments(0)//blogg.jutagardensstuteri.se/#post1303

Delad glädje, dubbel glädje

RidskolaPosted by Fanny Nilsson 2017-06-11 20:15:24

Delad glädje är dubbel glädje... Så känns det verkligen efter gårdagen. Vi hade en riktig toppendag. Det var otroligt många härliga människor som kom för att hjälpa till och vi var många som kände oss riktigt nöjda och glada efter gårdagens arbete med terrängbanan.

Det var totalt ett trettiotal människor som var här under dagen. Alla med olika kvalitéer och alla hittade snabbt sin plats.


Vi fick väldigt mycket gjort! Långt över förväntningarna! Jag tyckte att jag hade tagit i i överkant när jag planerade dagen och jag trodde aldrig att vi skulle hinna med allting. Men tro det eller ej... Så gott som allt blev gjort. Sanslöst.

Det blev mycket röjande och städning ute på terrängbanan. Bort med sten, sly, skräp och gamla hinder. Det togs ned ett femtontal träd där de flesta stockarna användes till nya hinder.

Nya Hinder:

Däckhinder

Pyramidhinder

Höj o sänkbart räcke

Snickrade hinder i två olika modeller och i tre olika höjder.

Stockhinder

Upp och nedhopp i dungen

Dessutom fixades många av våra gamla hinder till.

Pulvernannagraven fick sig ett rejält ansiktslyft.

Vi ställde ut olika häckar i olika höjder och fyllde dem med ris.

Vi bar även ut muren som stått förvarad i ridhuset under många många år. Det blev olika slags murhinder i flera olika höjder.

Terrängbanan är nu jättefin med flertalet fina och inbjudande hinder. Och alla som var på plats var rörande överens om att man lääängtar efter första bästa tillfälle att få inviga dem.smiley

Ett stort tack till alla er som hjälpte till för grymt bra arbete och en supertrevlig dag tillsammans.  • Comments(0)//blogg.jutagardensstuteri.se/#post1302

Bygga terränghinder

RidskolaPosted by Fanny Nilsson 2017-06-08 13:01:20
På lördag 10/6 är vi några som kommer träffas på Jutagården för att bygga terränghinder på vår terrängbana. Vill du också vara med? Du är hjärtligt välkommen. Vi ser fram emot en rolig dag tillsammans.smiley
Meddela Fanny om du tänker komma.


  • Comments(0)//blogg.jutagardensstuteri.se/#post1301

Gissa hästarna

RidskolaPosted by Fanny Nilsson 2017-06-05 14:25:52
I morse bad jag mamma Inger att gå ut och ta in Calle som skulle gå en privatlektion för mig tidigt på morgonen idag.

Detta sms fick jag då... 😊

Det är förståeligt att hon ville dubbelkolla att hon tog rätt häst.


Kan du gissa hästarna? smiley

Ps: De ser ut att ha det rätt så skönt. Njutning på hög nivå. 😀

  • Comments(0)//blogg.jutagardensstuteri.se/#post1300

Kort på Nicosia o Sandra

RidskolaPosted by Fanny Nilsson 2017-06-05 14:21:53
Det är alltid lika kul och få sms med återrapportering från eleverna som varit på tävling.
Dessa fina bilder kom från Sandra, Nicosia och team Högström från tävlingen i lördags.

  • Comments(0)//blogg.jutagardensstuteri.se/#post1299
Next »