Ridskolans blogg

Ridskolans blogg

Om ridskolan

Här är en blogg med information om ridskolan

Borttappad vigselring

RidskolaPosted by Fanny Nilsson 2018-12-12 09:03:55
Igår tisdag var det en person som tappade sin vigselring på Jutagården. Troligtvis i stallet och kanske i närheten av Roses box. Men kan även varit på andra ställen. Vi kan väl alla hjälps åt att hålla utkik efter den. Lämna den till någon av oss ridlärare om ni hittar den.
Vi håller tummarna för att den kommer till rätta.

  • Comments(0)//blogg.jutagardensstuteri.se/#post1478

Sista temadagen för året

RidskolaPosted by Fanny Nilsson 2018-12-03 16:23:40
Igår, söndag var det terminens sista temadag. Hela 55 stycken hade tagit sig till ridhuset denna söndagseftermiddag för ta del av den sista clinicen, Dressyr med Frida. Ridning stod i fokus och Frida red sina två hästar Tim Tom och Lakris men även fyra av våra fina lektionshästar Navarino, Viper, Calle och Effeect. Eleverna hade fått vara med och önska vilka de ville se.
Med oss fanns även Meya, Sandra, Wilma och Ronja som hjälpte till att rodda med allt kring hästarna så de var klara och framridna i tid.

Några saker vi pratade om var hur man bemöter varje häst på rätt nivå både med hänsyn till sin egen och hästens status dels vad det gäller dagsform och utbildningsståndpunkt. Varje häst och människa är unik och det underlättar om man känner till sina egna och hästens svagheter och styrkor. Vi pratade om att vi tillsammans har ett ansvar för att alla våra hästar ska fortsätta trivas, må bra, vara fina i kroppen och bjuda på en trevlig ridkänsla. Vi alla gör redan ett superbra jobb så det är bara egentligen att fortsätta i samma anda. Viljan att lägga ned tid på skötsel, mys och kvalitetstid med sin häst före och efter ridlektionen, att vi alltid reagerar om något inte verkar vara som vanligt med vår häst, att vi alltid värmer upp på ett ödmjukt sätt, att vi sätter hästen i korrekt och bra arbete där den jobbar avspänt i psykisk och fysisk lösgjordhet.

Vi försökte även belysa vad som kan vara viktigt att prioritera som ryttare, i vilken turordning man gör saker, att man gör klart, gärna upprepar mm tills man har nått önskat resultat. Vi gick igenom några av de övningar som genomsyrar verksamheten både från lätt till svår klass.

Vi hoppas att ni alla fick med er något hem samt att vi lyckades inspirera många av er intresserade och duktiga elever som fanns på plats denna kväll. Nu återstår tre veckor av den här terminen. Nu kör vi!
Tack för ett trevligt avslut på höstens temadagar, kul att ni var här och förgyllde vår kväll!

  • Comments(0)//blogg.jutagardensstuteri.se/#post1477

Sammanfattning av den senaste tidens händelser

RidskolaPosted by Fanny Nilsson 2018-12-01 11:03:43
Nu var det ett tag sen jag bloggade sist och jag ska försöka att sammanfatta den senaste tidens händelser här.

TVÅ LYCKADE TEMADAGAR
Fredag den 9/11 och lördag den 10/11 hade vi två stycken temadagar för ridskolans barn och ungdomar. Rykttävling och Stalljakt stod på schemat och Linn och rebecka ansvarade för dessa roliga aktiviteter. Det blev ett stort deltagande och stallet var fyllt till bredden. Det var även en hel del publik som följde med för att titta på. Fina priser fanns att vinna till samtliga deltagare.
Vinnarna i Jutagårdens Stalljakt:LINN TRE VECKORS PRAKTIK
Linn Claesson har varit extra mycket hör ute under tre veckors tid när hon gjort sin praktik/APL. Linn går på Uddetorpsgymnasiet. Linn är alltid lika duktig och intresserad så det har varit ett rent nöje att haft henne här under den här tiden.smiley


CLINIC MED PEDER FREDRICSON

Tisdag 13/11 var vi på Strömsholm och tittade på en clinic med hoppryttaren Peder Fredricson. Det var Jag, Frida och Linn som turligt nog hade praktik här just när vi skulle iväg på detta. Det var en riktigt bra kväll och vi åkte hem fulla med inspiration och ett sug att dela med sig till våra elever där hemma.TEMADAG - INSPIRATIONSFÖRELÄSNING MED FODER I FOKUS

Tisdag 20/11 var det temadag och inspirationsföreläsning om foder. Svenska foder var värd för kvällen och det var många på plats i ridhuset för att ta del av detta ämne. Kul med så stort intresse även för rent teoretiska ämnen. Över 30 stycken vilket även Svenska foder tyckte var ovanligt många då de brukar ha runt ett tiotal på deras andra föreläsningar.

Svenska foder hade med fina goddiebags till alla deltagare samt att de även lottade ut en fint utetäcke till en i publiken. Den lyckliga vinnaren blev Meya Almström. Grattis!UNGDOMSLEDARKURS & BANBYGGARUTBILDNING
Lördag och söndag 24/11-25/11 var Fanny och Frida iväg på var sin aktivitet. Frida höll i Västergötlands ridsportförbunds första utbildningssteg i årets Ungdomsledarkurs. En kurs som både Jag och Frida tycker är otroligt roligt att vara kursledare på. Denna gång kunde tyvärr inte jag vara med då jag hade min sista utbildningshelg i min banbyggarutbildning. För över ett år sedan påbörjade jag min utbildning. Det har varit ett par helger med utbildning, en hel del praktik för att nu avsluta med flertalet delprov. En rolig och lärorik helg som slutade på bästa sätt. Jag blev godkänd. smileysmiley
BESÖKSGRUPPEN PÅ BESÖK

Måndag 25/11 var Svenska Ridsportförbundets besöksgrupp här på besök. I och med att ombyggnaden av stallet är klart samt att vi under ett flertal år jobbat med att uppfylla alla de övriga krav som ställs för att bli en kvalitetsmärkt ridskola stod nu möjligheten till det öppen. Ridsportförbundet var här och gick igenom sitt protokoll på över 600 punkter som skulle uppfyllas. Check, check, check!!! Kändes skönt när det nu står klart att vi även på pappret har en hög kvalitet på hästar, utbildning, personal, anläggning och säkerhetstänk.


Läs mer här: http://www.ridsport.se/RidklubbRidskola/Kvalitetsmarkning/

Skyltarna som ridsportförbundet har för att klassificera ridskolorna i landet kanske inte säger mycket för den vanliga besökaren som kommer hit varje vecka... men för oss och för ridsportfolk säger den en hel del! Vi känner oss mycket stolta över att vara en del av Jutagårdens Ridskola!

Yes! Ett av våra långsiktiga mål är uppfyllda!  • Comments(0)//blogg.jutagardensstuteri.se/#post1476

Ändrat datum för temadag-Dressyr med Frida

RidskolaPosted by Fanny Nilsson 2018-11-15 20:48:36
Vi måste tyvärr ändra datum för terminens sista temadag, Dressyrclinic med Frida Hansson. Den skulle varit 6/12 men vi vill ändra datum till 2/12 KL 15:00.
Anledningen till detta är att Frida ska ned till Skåne och träna för Conrad Schumacher. Det har varit planerat sedan länge. Meningen var att han skulle kommit helgen 1-2 december men nu har vi fått reda på att träning flyttats till 5-6 december på grund av ändrade flygtider. Vi beklagar detta mycket men hoppas ni har överseende med att vi måste ändra datum för clinicen.
Tanken är att det inte är några vanliga ridlektioner den 6/12, precis som planerat men själva teorin hålls på söndag 2/12 istället.

Hoppas på stort deltagande trots att vi tvingas byta datum.

Hälsningar Jutagårdens Ridskola, Frida och Fanny

  • Comments(0)//blogg.jutagardensstuteri.se/#post1475

Nästa temadag den 20/11

RidskolaPosted by Fanny Nilsson 2018-11-13 10:54:15

På tisdag den 20:e är det dags för nästa temadag. ”Inspirationskväll med foder i fokus.”

Anmälan via horsemanager.

Djur och Natur delar ut goddiebags till alla anmälda ridskoleelever. Dessutom lottas det ut ett täcke till någon i publiken.

Varmt välkomna!

  • Comments(0)//blogg.jutagardensstuteri.se/#post1474

Summering av SPC 2018

RidskolaPosted by Fanny Nilsson 2018-11-12 21:26:42

Nu är Skultorp Pony Cup över för den här gången och vi har verkligen haft tre fantastiska tävlingsdagar! Wow!!! Vi känner oss mycket nöjda med detta stora arrangemang och vi kan nu pusta ut, sträcka på oss ordentligt och ge oss en stor klapp på axeln allihop som varit inblandade. Vi gjorde det! Det blev precis så bra som vi hade hoppats på om inte kanske till och med ännu bättre.smileysmileysmiley

Under helgen har vi haft klasser från LE-LA, vi har haft kval till Sverigeponnyn, vi har haft över 600 starter, och över 250 ekipage på plats. Under dessa tre dagar har det gjorts över 220 funktionärspass fördelat på 125 medlemmar där många har gjort flera pass och över 20 personer varit delaktiga hela helgen samt att ett 20-tal bakat hembakat fika hemifrån. Vi har haft en lyckad caféförsäljning till ryttare, familj, publik mm under alla tre dagar och serverat funktionärsfika till över 100 personer. Equisport har varit här och sänt tävlingarna på deras webb-tv kanal, tävlingsfotograf Mi Ritzén har tagit kort på våra tävlingsryttare, Skara Hästsport har varit på plats och sålt hästgrejer, vi har haft tre populära lotterier med fantastiska sponsorpriser, en instagramtävling med hashtag ”Skultorpponycup” där bästa bild med flest likes vann fina priser. Vi har haft totalt 14 underbara sponsorer som bidragit på olika sätt för att vi ska kunna genomföra detta arrangemang på bästa möjliga tänkbara sätt. Samt att vi varit på fina Grevagården Hästsportcenters anläggning och haft ett fint samarbete med Lotta Wahlborg.

Jag vill rikta ett stort tack till alla inblandade. Tillsammans gjorde vi denna tävling till något stort.. Man känner sig oerhört glad och stolt över att få tillhöra Skultorp och detta gäng som alla ligger bakom att vi vågar tänka stort. Utan alla medlemmars insats hade man aldrig kunnat planera för ett tredagars meeting med så mycket starter. Och även fast det såklart innebär en hel del jobb så känns det som vi alla var rörande överens om att vi har haft riktigt roligt. Någonting ingen av oss hade velat gå miste om. Stämningen var verkligen på topp bland funktionärer och tävlande. Många glada tillrop och tackhälsningar strömmade in under helgen men även så här i efterhand har många hört av sig och tackat för fina tävlingsdagar, ett bra arrangemang, duktiga och trevliga funktionärer, fin miljö, bra struktur, fina priser, god mat osv osv.

Här är ett av många fina hälsningar som jag bara inte kan låta bli att dela med mig av:

”Hej!

Jag vill tacka för en trevlig o rolig helg tillsammans med Er, SRS, Grevagården.

Jag var under fredagen- o lördagskväll funktionär på framridningen och där har tävlingen fått mycket beröm, några kommentarer:

-trevligt mottagande på parkeringen,

-alla med ”reflexvästar” hälsa de på alla,

-lyckat alla till oavsett klubb.

Har det varit struligt någonstans så tycker de att funktionärerna har löst allt efter bästa förmåga.

Höjdpunkten var i fredags när Ulricehamns klubb kom fram till mig innan tävlingen ens hade börjat o tackade för en fin tävling. Flera har tackat för ett fint arrangemang, med så mycket ”personal” runt tävlingsområdet.

Jag måste också berömma ryttarna o deras föräldrar oxå. Inte ett hårt el surt ord har jag hört.

Nu är det ett år till nästa, Lika bra att börja tagga.......

Kram Martina”


__________________________________________________________________________________________________________________SRS hade under helgen hela 20 hemmaekipage som deltog i tävlingen.

Selma Pettersson – Svend

Ingrid Palm – Robina KL

Ronja Jacobsson – Torpalyckans Effecct

Tilde Rydberg – Son of a Bitch

Moa Hedberg – Mode

Ella Lindegårdh – Toftegårdens Alcazar

Emilia Nilsson – Elwis

Nellie Jungåker Örtadalens Alfa

Alma Hoffstedt Sandelin – Nors Epops

Vera Hoffstedt Sandelin – Little Space man

Noelia Fred – Nicosia

Johanna Larsson – Sturevallens Hoppetossa

Vilma Andersson Rannikko- Notre Cavalier

Elina Jungåker – Örtadalens Alfa

Elina Jungåker – Jazzy Lady

Johanna Jarvén – Quse af Tindra

Elsa Nord – Finbar

Stina Fredén – Otterbank

Nikita Grundström – Roy –B

Linnea Green – Irishtown Silver Lady

Bäst rent resultatmässigt

1:a plats LC Ella Lindegårdh – Toftegårdens Alcazar

2:a plats LB Linnea Green – Irishtown Silver Lady

3:e plats LC Elina Jungåker Örtadalens Alfa

6:e plats LC Elina Jungåker – Örtadalens Alfa

3:e plats LB Elsa Nord - Finbar

7:e plats LC Elsa Nord – Finbar

I cuperna vann Elina och Alfa LC-cupen och Linnea Green och Lady kom på en fin 2:a plats i LB-cupen.

Extra kul med SRS-framgångar på vår egna tävlingar. Bra gjort allesammans.____________________________________________________________________________________________


På sociala medier har man kunnat se många fina bilder och härliga hälsningar som använt hashtag #skultorpponycup. Här är ett litet axplock för er som inte är så flitiga facebook och instagramanvändare:


______________________________________________________________________________________________Den mest långväga deltagaren kom hela vägen från Umeå, över 100 mil bort.

Såhär skriver de själva efter en lyckad helg:
___________________________________________________________________________________Både SLA och SN har skrivit om helgens tävling:
Artikel från SLA - Skultorps RS:s stortävling inleddes på Grevagården
https://www.sla.se/2018/11/09/skultorp-rss-stortavling-inleddes-pa-grevagarden/

Artikel från SLA - Lyckat genomförande av Skultorp Pony Cup
https://www.sla.se/2018/11/12/lyckat-genomforande-av-skultorp-pony-cup/

Artikel från SN - Stort intresse för ponnytävling på Grevagården
https://www.skovdenyheter.se/article/stort-intresse-for-ponnytavlingen-pa-grevagarden/

________________________________________________________________________________

Equisport sände tävlingarna under hela lördagen och söndagen:

En medlem, Åsa Diehm njuter av att följa SRS hemifrån tv-soffan. Här är Ronja Jacobsson i full färd med att genomföra sin ritt på Effeect:
___________________________________________________________________________________

Vi hade som jag nämnde tidigare första kvalet till Göteborg Horse Show tävling Sverigeponnyn. Hela 52 starter innebar att vi fick skicka hela 3 ekipage direkt till semifinal i Skandinavium. På första plats Alice Nyhus på Black Mistral, andra platsen gick till Lovisa Korneliusson på Bellview Harbour och tredje platsen till Sanna Throne Andersson på Truelight Darcy. Grattis och världens största lycka till i Göteborg önskar vi dessa tre toppenekipage!____________________________________________________________________________________
Fotograf Mi Ritzen fanns på plats under lördag och söndag och tog massvis med foton på alla tävlanden. Det tar några dagar för henne att sortera alla kort men så småningom kommer ni kunna köpa bilder från tävlingen via hennes sida Bilder för livet.Hon har dock redan nu lagt upp vinnarbilder från lördagens tävling och meddelar att det är fritt fram att dela eller spara ned dessa bilder på egna enheter.

Här hittar du hennes sida: https://photomemoriesbymi.smugmug.com/H%C3%A4star-Horses-/Hoppning-H%C3%A4star-Horses/2018-Skultorp-Pony-Cup/Priser-Skultorp-Pony-Cup-2018/n-MV8W8G/i-ck4ZXdk/A

Här kommer några av mina favoriter:
  • Comments(1)//blogg.jutagardensstuteri.se/#post1473

Fina priser finns att vinna

RidskolaPosted by Fanny Nilsson 2018-11-09 13:52:27
Fina priser finns att vinna under helgens två temadagar.

Fredag: Rykttävling
Lördag: Stalljakt på Jutagården

Mer info i ett tidigare blogginlägg.

  • Comments(0)//blogg.jutagardensstuteri.se/#post1472

Information till funktionärer som ska hjälpa till på SPC nästa helg

RidskolaPosted by Fanny Nilsson 2018-11-04 16:29:31
Jag har mailat ut till alla som är uppsatta på ett uppdrag under Skultorps Ryttarsällskaps stora tävling Skultorp Pony Cup nästa helg 9-11 november.


Här kommer samma info ifall jag skulle ha fel mailadress.HEJ PÅ ER!

TILL HELGEN SMÄLLER DET! J

TACK FÖR ATT DU BIDRAR MED DIN TID

Tillsammans hjälps vi åt och vi ser verkligen fram emot att tävlingen ska dra igång. Hoppas du gör det också. Det är verkligen jätteroligt att du vill vara med och bidra till en lyckad och väl genomförd tävlingshelg.

Det har varit ett enormt tryck på tävlingen. Många har velat anmäla sig och vi kommer ha över 600 starter under meetinget.

Det känns därför tryggt att vi är många funktionärer på plats… Det behövs verkligen för att genomföra detta stora arrangemang.

SAMLING

Alla funktionärer samlas i Konferensrummet på andra våning, ovanför cafeterian. Använd publikparkering.

Tidpunkt för samling:

Fredag KL 16:00

Lördag & Söndag FM 07:00

Lördag & Söndag EM 13:30

SLUTTIDER

Vi har tyvärr svårt att ge några definitiva sluttider för er som har EM/Kvälls-pass. Men vi tror att Fredagen, Lördagen och Söndagen slutar ca 21:00. Det är förhoppningsvis slut tidigare men innan man åker hem ska morgondagens klasser förberedas. Banan ska byggas om, anläggningen städas och fixas så allt är förberett till nästa dag. Söndagens funktionärer hjälps efter sista start istället åt att plocka ihop, bära bort hinder samt städa anläggningen innan hemfärd.

Har du förmiddagspass så beräknar vi att ni slutar ca 14:30. De nya funktionärerna kommer 13:30 och har funktionärsgenomgång till ca 14:00. Därefter går ni en stund omlott för att ha möjlighet att lämna över uppdraget samt informera den som byter av dig om saker som är bra att veta.

SRS BJUDER PÅ FUNKTIONÄRSFIKA

Under dagen bjuder SRS på fika och lunch till alla sina funktionärer. Detta kommer att serveras i ”baren” på andra våning, ovanför cafeterian.

Blir du mer hungrig så finns det självklart försäljning av både mat och fika Cafeterian som har öppet hela dagen.

FUNKTIONÄRSSCHEMA:

Här kommer ett funktionärsschema där du kan se vad du fått för uppdrag.


LÄS PÅ OM DITT UPPDRAG.

För att komma väl förberedd kan du läsa på om ditt uppdrag här: (Mer info kommer under funktionärsgenomgången vid ankomst.)

http://www.skultorpsrs.se/Tavling/Funktionarsbeskrivning/Attvarafunktionarvidhopptavling/

BRA INFO I RYTTARMEDDELANDET

För att vara riktigt bra förberedd kan det även vara bra att du läser igenom Ryttarmeddelandet där mycket bra information om tävlingen står.


Du kommer få mer info om tex säkerhet, telefonnummer till nyckelpersoner mm under funktionärssamlingen.

VILL DU SÄTTA DIG IN ÄNNU MER I TÄVLINGEN HITTAR DU MER INFO HÄR:

Proposition:

https://tdb.ridsport.se/meeting_propositions/22032

Preliminära startlistor publiceras inom kort på:

http://www.equipe.com/

Till sist vill vi bara hälsa er varmt välkomna och så laddar vi för att genomföra en riktigt bra tävling tillsammans / SRS Tävlingskommitté

  • Comments(0)//blogg.jutagardensstuteri.se/#post1471
Next »