Ridskolans blogg

Ridskolans blogg

Om ridskolan

Här är en blogg med information om ridskolan

Fortbildning för Inverkansdomare

RidskolaPosted by Fanny Nilsson 2018-03-12 17:31:21
Idag har jag och Frida varit i Borås på fortbildning för alla Inverkansdomare i hoppning. Kursen var för Maria Gretzer och Björne Carlsson.
En riktigt bra dag där de delade med sig av sina bästa tips.

Med denna dag genomförd så återgår vi nu till vardagen på Jutagården. Två veckor på semester/fortbildning/träning är nu till ända och vi fulladdade med energi och fullproppade med inspiration och motivation i vårt dagliga arbete som vi flera ggr kommit och prata om är världens bästa jobb!smiley

  • Comments(0)//blogg.jutagardensstuteri.se/#post1391

Ny häst välkomnas till Jutagården

RidskolaPosted by Fanny Nilsson 2018-03-11 12:01:27
Idag har vi hämtat vårt senaste tillskott Lord Darlington.
Han är född 2017 på granngården Ingriatorp hos uppfödarna Lars Erik Karlsson och Margareta Nord-Karlsson. (Som förövrigt också är vår höleverantör)
Lord har förljande härstamning:

Här kommer lite bilder på honom som föl:
Här är kort på honom från när vi var och tittade på honom för drygt någon månad sen:Här är kort från idag när vi hämtade honom:

Lastning och resan gick super. Här är han precis urlastad hemma på Jutagården. Första gången han är på en annan gård.
Lugn, fin och hittar matro direkt i stallet:
En glad Frida:
Puss och mys:

Skönt kli från Johan:

Vi vill hälsa Lord hjärtligt välkomna till oss på Jutagården. Vi ser fram emot att lära känna honom och hittills har han visat ett flertal trevliga egenskaper. Han verkar vara modig, nyfiken och har en väldigt trevlig uppsyn. Vi ska göra allt för att han ska trivas hos oss och för att ge honom en riktigt bra utbildning så han får bra förutsättningar att bli en fin, omtyckt och uppskattad ridhäst i framtiden. Stort tack till Margareta och Lars Erik för att vi fick köpa er fina uppfödning.


  • Comments(0)//blogg.jutagardensstuteri.se/#post1390

Hemma igen efter Conradträning

RidskolaPosted by Fanny Nilsson 2018-03-11 11:37:52
På tisdagnatten kom vi hem efter en solig och härlig vecka i Spanien och Teneriffa. Redan på onsdag förmiddag var det dags för att packa om till vinter och ridgrejer. Det var nämligen dags för några härliga hästinspirerande dagar i Helsingborg med träning för bästa Conrad Schumacher.

Det blev en liten utmaning att komma iväg. Minst sagt en omställning från föregående vecka. Brrr säger jag bara. Snö överallt, högt och lågt! Bilen ville inte starta, transporten var lämpligen parkerad bakom en snödriva och dessutom låg ett 50 cm tjockt snötäcke på taket. Men efter en liten stunds arbete kom vi iväg.

Det är enormt givande att vara iväg och förkovra sig. Conrad är verkligen grymt duktig och man fylls med otroligt härliga upplevelser och mycket kunskap. Det är mängder med bra ryttare och fina hästar att sitta och titta på hela dagarna. En riktig boost!!!

När träningen hålls i Helsingborg är det på vårt favoritställe Tofta Gård. Hästarna och vi bor super hos härliga Anki som alltid är lika välkomnande. Vi hamnar alltid i ett litet semester mode och fylls med massor av energi.

På ena kvällen när träningen var slut så var det dessutom dags för en privatträning för två hoppekipage för hoppryttaren och tränare Peter Eriksson. Kul att ta del av ytterligare en supertränare. Jösses vilket bra jobb han gjorde med ryttarna.

Frida hade med sig Lakris och Tim Tom. Det var roligt för de var i fint skick, bra tränade och det kändes som vi hade gjort läxorna och tränat på bra sen sist vi var där. Det resulterade i en nöjd Conrad som hjälpte Frida och hästarna mot nya utmaningar. Det blev enormt bra träningar alla dagar och vi åker hem med massor med nya övningar att träna vidare på till nästa gång.
  • Comments(0)//blogg.jutagardensstuteri.se/#post1389

Tillbaka efter en vecka i solen

RidskolaPosted by Fanny Nilsson 2018-03-07 23:05:39
Frida sammanfattar vår semester på ett bra sätt:Minigolf stod på schemat...jag vann och mannen hävda att banorna var fel konstruerade...
bättre lycka nästa gång säger jag.Åtminstone en paella måste man äta.Syster njuter i poolen det var minst 25 grader det är skönt.
Lite biljard hann vi med. Ca 70 st omgångar

Lollo och Bernie är fortfarande lite kul


Familjen Hansson påväg till middag


Kusinerna plus mormor Inger


Fina familjen Johansson/Nilsson


Noak var med och provbada havet


Johan och Noak doppar sig


Härligt men kallt


Hejdå Teneriffa och Teide


Hela sällskapet med på bild. Fanny, Alicia, Mathias, Inger, Johan, Noak, Vilmer och Frida

  • Comments(1)//blogg.jutagardensstuteri.se/#post1388

Uppdaterad anmälningslista ridläger

RidskolaPosted by Fanny Nilsson 2018-02-26 16:07:13
Här kommer en ny uppdaterad anmälningslista till sommarens ridläger


  • Comments(1)//blogg.jutagardensstuteri.se/#post1387

Ryttarsatsning

RidskolaPosted by Fanny Nilsson 2018-02-24 13:03:00

Här kommer en hälsning till er som är medlem och har tävlingslicens för SRs.

Ryttarsatsning blankett ersättning 2017

Här kommer blankett för ni som söker ut stöd anläggningsavgift vid träning på Grevagården för tränare. Gäller period 2017-11-01 till 2018-03-31 varannan vecka. Ryttare ska vara medlem och har tävlingslicens för Skultorps Ryttarsällskap. Mer info finns på blanketten. Vid ytterligare frågor kan ni kontakta mig. /Hsin-Ya Palm  • Comments(0)//blogg.jutagardensstuteri.se/#post1386

Påskacupen

RidskolaPosted by Fanny Nilsson 2018-02-24 12:58:51
På långfredag 30/3 och påskafton 31/3 arrangerar SRS Påskacupen i dressyr och hoppning.

På måndag 26/2 kl 19:00 kan man boka sig på ridskolehäst.
Stallassistenter kan maila Fanny fanny@jutagardensstuteri.se för att boka sig innan listan sätts upp i stallet.

Läs propositionen här:
https://tdb.ridsport.se/clubs/744/meetings/45634
  • Comments(0)//blogg.jutagardensstuteri.se/#post1385

Frida och Fanny på fortbildning

RidskolaPosted by Fanny Nilsson 2018-02-24 12:52:34
Fanny och Frida har varit iväg en helg för att ta del av fortbildning i svenska ridsportförbundets regi. Ena dagen var det fortbildning för grönt kort utbildare och andra dagen var det för hoppdomare.

  • Comments(0)//blogg.jutagardensstuteri.se/#post1384
Next »