Ridskolans blogg

Ridskolans blogg

Om ridskolan

Här är en blogg med information om ridskolan

Anläggningen öppnas igen för lektionsryttare som deltog på teoriveckan

RidskolaPosted by Fanny Nilsson 2019-03-18 15:05:31

Från och med idag måndag 18 mars är anläggningen öppen igen för hästar med ryttare som tagit del av informationen under vår teorivecka.

Dvs alla elever med egen häst hälsas nu välkomna som vanligt till ridskolan. Vi har saknat er. Inackorderingar som står på Jutagården och närvarade under teoriveckan får nu även lämna anläggningen för att träna/tävla på annan anläggning. Tack för ert tålamod och var försiktiga, ta inga risker! Minsta misstanke åk/rid hem igen.

Övriga ryttare, tex licensryttare eller lektionsryttare som ej närvarade på teoriveckan men som vill nyttja Jutagårdens anläggningen får avvakta ett tag till. En del i vårt arbete att försöka hålla en smittfri anläggning är att vi tagit beslutet att alla som vistas på anläggningen ska ha deltagit på en av våra teorigenomgångar eller skrivit ett teoriprov. Vi vill säkerställa att alla är införstådda med det smittläget som råder i Sverige och vilket ansvar man har som hästägare. Vi vill säkerställa att alla är insatta i de regler och rutiner som råder på Jutagården gällande smittskydd. Vi vill även säkerställa att man är införstådd med hästägarförsäkran och följer den, inte bara vid tävling utan samma regler gäller vid besök på Jutagården och Skultorps Ryttarsällskap.

Vi erbjuder nu ett teoritillfälle för dig som vill nyttja anläggningen framöver, tex licensryttare eller lektionsryttare som ej kunde närvara under teoriveckan. Ni hälsas hjärtligt välkomna på lördag den 30 mars KL 11:00-12:00 till sekretariatet på Jutagården.

Anmälan göres till Frida Berglin fridaberglin91@gmail.com

Om du inte har möjlighet att delta på detta tillfälle ges möjligheten att istället skriva ett teoriprov där man bevisar att man besitter de kunskaper som krävs för att få vistas på vår anläggning. Teoriprovet kommer att färdigställas under veckan. Kontakta Frida Berglin om du vill avlägga ett prov.

Vid frågor kontakta Frida Hansson frida@jutagardensstuteri.se

Hoppas ni har förståelse för vårt beslut och att ni gör ert yttersta för att bidra till en smittfri anläggning och ett smittfritt hästsverige. MvH Jutagårdens Ridskola och Skultorps Ryttarsällskap

  • Comments(0)//blogg.jutagardensstuteri.se/#post1514

Klubbtävling i hoppning och dressyr 19-20 april

RidskolaPosted by Fanny Nilsson 2019-03-13 20:11:21
Stallassistenter har förtur på ridskolehäst och kan boka sig på hästar via mail till Fanny from nu. Skicka ett mail till fanny@jutagardensstuteri.se, döp mailet klubbtävling. Ni måste anmäla via TDB som vanligt när ni vet om ni fått önskad häst. Detta ser ni den 20/3 när bokningslistan kommer upp.

Ridskoleryttare kan boka sig på ridskolehäst from 20/3 KL 18:30 stallet. OBS prata med din ridlärare innan så du fått okej gällande klasser hästval etc. Därefter anmäler man sig som vanligt i TDB.

Läs propositionen (all info om tävlingen) https://tdb.ridsport.se/clubs/744/meetings/49936

  • Comments(0)//blogg.jutagardensstuteri.se/#post1513

Anläggningen fortsatt stängd

RidskolaPosted by Fanny Nilsson 2019-03-12 15:42:07

Hej på er

Vi vill tacka alla elever och föräldrar för veckan som gått. Otroligt vilken närvaro!😀👍 Vad glada vi blir att ni visar så stor förståelse och intresse för att hjälpas åt med att hålla en smittfri anläggning! Ni är grymma!

Vi har idag beslutat att hålla anläggningen stängd veckan ut för att på söndag ta ett nytt beslut hur vi går vidare. Det innebär att fram tom söndag 17/3 får inga gästande hästar komma till anläggningen. Hästar uppstallade på Jutagården får heller inte lämna anläggningen. Ny info publiceras senast måndag 18/3.


Lektionerna fortsätter som vanligt med undantag för ryttare med egen häst. Ni får möjlighet att rida igen längre fram.

Vi hoppas på fortsatt förståelse för vårt agerande. MvH SRS och Jutagården

  • Comments(0)//blogg.jutagardensstuteri.se/#post1512

Teorivecka Smittsamma sjukdomar v.10

RidskolaPosted by Fanny Nilsson 2019-03-02 21:25:09
Här kommer viktig information som gäller alla våra elever. Vi har även mailat ut samma info till samtliga elever samt publicerat det på sociala medier.

På grund av det allvarliga läget gällande smittsamma sjukdomar kommer ridskolan nästa vecka ha teori med samtliga grupper.

Välkomna!  • Comments(0)//blogg.jutagardensstuteri.se/#post1511

Artikel i Skövde Nyheter gällande smittläget

RidskolaPosted by Fanny Nilsson 2019-02-27 22:14:29
Läs artikel i Skövde Nyheter gällande smittläget:
https://www.skovdenyheter.se/article/jutagarden-stanger-for-hastar-utifran-en-sakerhetsatgard/

  • Comments(0)//blogg.jutagardensstuteri.se/#post1510

Medlemsuppdrag 2019 Skultorps Ryttarsällskap

RidskolaPosted by Fanny Nilsson 2019-02-26 21:32:44

SRS är en förening där många gör lite. Vi hjälps åt.smiley
Antingen sitter man med o engagerar sig i styrelsen, US eller någon av våra kommittéer eller så hjälper man till som medlem på våra fixardagar eller tävlingar - Detta kallar vi för medlemsuppdrag.

För ett antal veckor sedan gavs möjligheten via mail, bloggen och sociala medier att önska datum/uppdrag. Många medlemmar passade på och ett 100 tal personer fick därmed sin önskan uppfylld. Ni andra har blivit tilldelad ett datum.

Här nedan finns ett dokument där du kan läsa vad Medlemsuppdraget är och vad det innebär. I samma dokument finns också ett schema där du kan se vilket eller vilka datum du blivit uppsatt på. Där kan du även se alla medlemmar som blivit uppsatta på ett uppdrag. Det kan vara bra om du tex behöver byta dag.

(Schema uppdaterat 6/3-19)
Om ni inte har möjlighet att ställa upp på denna tidpunkt så finns möjlighet att byta datum och tid med annan medlem. Ni behöver inte meddela oss när byte har skett, men ni har ansvar för att en person finns på plats aktuell dag och tid. Om du behöver byta datum gör du det lättast via Facebookgruppen "Skultorps Ryttarsällskap - medlemsgrupp".

Jag kommer inom en vecka lägga upp er i Horsemanager under en aktivitet med samma namn som det medlemsuppdrag du står uppskriven på. Det gör att om du loggar in på Horsemanager kommer du bli påmind om att du har en aktivitet inbokad. Vi kommer också via den aktiviteten kunna kontakta dig när det närmar sig om det skulle behövas med information om ditt medlemsuppdrag.

Hälsningar Fanny Nilsson, Skultorps Ryttarsällskap.  • Comments(2)//blogg.jutagardensstuteri.se/#post1509

Jutagården är stängd!

RidskolaPosted by Fanny Nilsson 2019-02-26 20:09:08

På grund av rådande smittorisk i landet väljer vi att stänga anläggningen from onsdag 27/2 för besökande hästar. Det har under en tid varit ett mycket kritiskt läge runt om i Sverige och nu i dagarna har det även konstaterats smitta i närliggande stall. Vi väljer därför att stänga som en säkerhetsåtgärd och i förebyggande syfte. Vi har inga sjuka hästar på Jutagården. Ridskolan fortsätter som vanligt med undantag för dig med egen häst som kommer erbjudas möjlighet att ta igen missade lektioner längre fram. Inga utomstående hästar får komma till Jutagården och hästar som står på anläggningen får inte lämna den. Vi ber alla personer som besöker anläggningen att följa de regler som råder på Jutagården. Anläggningen hålls stängd tom tisdag 12/3 därefter tas ett nytt beslut gällande fortsättningen. Mer info kommer på måndag 11/3.

MvH Jutagårdens Ridskola och Ridskolechef Frida Hansson  • Comments(0)//blogg.jutagardensstuteri.se/#post1508

Uppdaterad anmälningslista ridläger

RidskolaPosted by Fanny Nilsson 2019-02-20 11:35:53
Här kommer en uppdaterad lista för sommarens ridläger.


På ridskolehäst/ponny är det fullt på Läger 1, 2, 3, 8, 7

Finns enstaka platser kvar på läger 5 = Barnridläger , samt läger 4 som är ett träningsläger.

Har du egen häst eller ponny kan det finnas plats för dig på de andra lägren också. Maila och fråga fanny@jutagardensstuteri.se


  • Comments(5)//blogg.jutagardensstuteri.se/#post1507
Next »